Hlavní obsah

VIDEO: Po sexuálním skandálu ho degradovali, přesto hrál Terry v derby s Arsenalem jako bůh

LONDÝN

Degradovali ho, po sexuálním skandálu s francouzskou modelkou Vanessou ho o kapitánskou pásku anglické reprezentace připravili, přesto si John Terry počínal v nedělním ostře sledovaném derby Premier League s Arsenalem jako fotbalový bůh. Autor dvou gólů Drogba, skvělý Čech v bráně a on odstřelili Kanonýry ze hry o titul. „Je to perfektní kapitán s fantastickým přístupem,“ vynášel Terryho až do nebe trenér Carlo Ancelotti.

Článek

Zápas skončil, Stamford Bridge se opájel výhrou a ti dva se objali. Italský kouč ve službách Chelsea Ancelotti a kapitán Terry. Šťastní, že Arsenal v ostře sledovaném duelu porazili, navýsost spokojení, že Terry sehrál další ze svých znamenitých partií, kterou odpověděl na všechno, co se na něho v průběhu uplynulých dnů a týdnů valilo.

„Má obrovsky silnou mentalitu a jsem moc rád, že mu právě utkání proti Arsenalu tak znamenitě vyšlo,“ skládal Terrymu poklonu kouč Ancelotti, jenž ani na chvíli neuvažoval, že by následoval příkladu svého krajana u anglické reprezentace Fabia Capella a Terrymu sebral kapitánskou pásku i v Chelsea.

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelottifoto: Reuters/Eddie Keogh

„Je perfektním kapitánem s fantastickým přístupem, vůdčí osobností, která mužstvo řídí a diriguje, hráčem, který zvládne svou roli vždy a v každé situaci, protože se dokáže zcela koncentrovat jen na fotbal,“ dodával Ancelotti. Rozhodnutí svého krajana Capella, který po páteční schůzce zbavil Terryho kapitánské pásky anglické reprezentace, však glosovat za nic na světě nechtěl.

„Vím, že se spolu setkali, ale tohle rozhodnutí prostě nechci a nebudu posuzovat,“ pravil lakonicky.

Po páteční schůzce v sídle anglické fotbalové asociace italský trenér na lavičce anglické reprezentace Fabio Capello rozhodl, že Terryho z funkce kapitána reprezentace degraduje. Podtext jeho verdiktu byl jasný - Terry svedl přítelkyni svého nejlepšího přítele, bývalého spoluhráče z Chelsea a parťáka z národního týmu Wayna Bridge.

Milenka Johna Terryho a bývalá přítelkyně Wana Bridge Vanessa Peroncelová.foto: ČTK/AP/Tim Ireland

Francouzské modelka Vanessa Peroncelová, s níž má Bridge tříletého syna, se stala Terryho milenkou a dokonce s ním otěhotněla. Dnes už exkapitán fotbalového Albionu ji poslal na potrat, za který na soukromé klinice zaplatil dvacet tisíc liber. Puritánskou Anglii to samozřejmě rozlítilo, neboť Terry do té doby vystupoval jako vzor všech ctností a příkladný otec dvojčat. I Capello si moc dobře spočítal, jaké napětí by v reprezentaci vztahy mezi Terrym a Bridgem vyvolaly a proto promptně zasáhl a Terryho degradoval.

To vše se událo necelých osmačtyřicet hodin před zápasem Chelsea s Arsenalem, takže Kanonýrům mělo obrovský humbuk kolem Terryho nahrávat. Opak však byl pravdou  - kapitán Chelsea podal na Stampford Bridge skvělý výkon, Drogbovi nahrával na důležitý vedoucí gól, celý zápas dirigoval domácí defenzívu a byl vůdčí osobností Chelsea na cestě za vítězstvím.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: