Hlavní obsah

VIDEO: Doháněli jsme Chelsea k šílenství, těší kouče Evertonu Moyese

LIVERPOOL/PRAHA

Byla to překvapivá prohra. Chelsea měla utkání proti Evertonu rozehrané dobře. Petr Čech navíc odmítl pustit Everton do vedení, když chytil pokutový kop Luisi Sahovi. Přesto se nakonec francouzský šutér stal mužem zápasu, když překonal českého reprezentačního gólmana v brance Chelsea hned dvakrát. „Everton si vítězství zasloužil,“ uznal po zápase asistent kouče Blues Carla Ancelottiho Ray Wilkins.

Článek

Už v sedmnácté minutě rozesmutněl diváky na stadiónu Goodison Park Florent Malouda, který využil dlouhého výkopu Petra Čecha a prodloužení Didiera Drogby. „Pak se ale něco změnilo. Od inkasovaného gólu jsme začali bojovat. Získali jsme opěrný bod a výsledkem byl vyrovnávací gól,“ připomněl na oficiálních stránkách Evertonu trenér David Moyes gól Luise Sahy ze 33. minuty.

K pokutovému kopu po faulu Carvalha se opět postavil francouzský bombér, ale Čech jeho střelu dokázal zneškodnit. Do kabin se po poločase odcházelo za nerozhodného výsledku. „Nepodařilo se ná proměnit penaltu a Louis (Saha) měl několik dalších šancí. Takže jsme mohli rozhodnout ještě do konce první půle,“ pokračoval Moyes.

„Myslím, že ve druhé půli jsme je (hráče Chelsea) doháněli k šílenství. Byli jsme všude a vytvářeli na jejich hráče tlak. Ale ze všeho nejvíc si vážím toho, že jsme dokázali takto hrát bez našich dvou nejlepších hráčů Marouneho Fellainiho a Stevena Pienaara,“ připomněl zraněné opory týmu.

První Moyesova výhra nad Chelsea

Vítězný gól vstřelil Saha patnáct minut před koncem zápasu a stal se tak hrdinou utkání. „Skóroval dvakrát, ale klidně mohl vstřelit čtyři góly. Takže se těším, co nám předvede příště,“ usmíval se Moyes, pro něhož to bylo vůbec první vítězství nad týmem ze Stamford Bridge od roku 2002, kdy do týmu Toffees přišel. „Chelsea je vždy velmi obtížné porazit, protože má hráče na velice vysoké úrovni,“ dodal Moyes.

Chelsea po jednoznačném vítězství nad Arsenalem tvrdě spadla zpět na zem. „Pokud se zpětně otočíme za zápasem, můžeme konstatovat, že si Everton vítězství zasloužil,“ prohlásil trpce po utkání asistent Ancelottiho Ray Wilkins pro BBC.

„Je to zklamání, ale všechno dobré jednou končí. Zápas jsme navíc měli dobře rozehraný, ale teď už se musíme upínat k dalšímu, jenž nás čeká,“ dodal Wilkins.

Chelsea si díky zaváhání Manchesteru United na hřišti Aston Villy (1:1) udržela první místo v tabulce Premier League. Tým Alexe Fergusona však na svého londýnského rivala ztrácí pouze jeden bod. Třetí Arsenal, který ve středu zvítězil nad Liverpoolem (1:0), ztrácí na Blues šest bodů.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: