Hlavní obsah

VIDEO: Rosického gólová akce byla parádní, radoval se Wenger po výhře nad Liverpoolem

Čerstvou krev do žil vehnala fotbalovému Arsenalu středeční cenná výhra 1:0 nad Liverpoolem ve 26. kole anglické Premier League. Kouč Kanonýrů Arséne Wenger hodnotil zisk bodů na domácím Emirates Stadium jako impozantní výsledek a fanoušky ubezpečil, že jeho svěřenci budou bojovat o titul do poslední minuty sezóny. „Vedoucí Chelsea jsme znovu na dostřel,“ radoval se Wenger.

Článek

Dalším třem bodům v těžké konkurenci týmů bojujících o titul mohou fanoušci Arsenalu po utkání se čtvrtým Liverpoolem vděčit hlavně trojici mužů. Tomáš Rosický v 72. minutě načechral centr z pravé strany na Abou Diabyho, jenž se po hlavičce jako jediný zapsal mezi střelce utkání. Gólman Kanonýrů Almunia pak v závěru zápasu vyrazil Babelovu střelu na břevno.

„Ukázali jsme obrovskou psychickou sílu a skvělou soudržnost. Proti velice dobře organizovanému soupeři jsme to neměli vůbec jednoduché,“ odkrýval své pocity pro Sky Sports trenér domácích Wenger. „Liverpool hrál ale také velmi dobře, těžko jsme se přes ně prosazovali. Vzdát jsme se ale nechtěli, což nakonec vyústilo v přesvědčivou výhru,“ dodal Francouz na lavičce Arsenalu.

Wengera také potěšila defenzivní hra jeho týmu. „Liverpool je ve hře dopředu vždy velmi nebezpečný. Na Stevena Gerrarda si musí dát pozor každá obrana, což se nám povedlo. Navíc jsme vstřelili parádní gól,“ vrátil se k Rosického akci Wenger. „Mohli jsme dát o jeden nebo o dva víc, hlavně že se ale trefil aspoň Diaby,“ pronesl zkušený stratég Kanonýrů.

„Pro klub je to fantastický večer. Nikdo si nedokáže představit, jaké to je hrát proti Aston Ville, Manchesteru United, Chelsea a Liverpoolu bez toho, aniž bychom měli trochu čas na oddech. Je skvělé být vedoucímu týmu znovu na dostřel se ztrátou šesti bodů,“ těší Wengera.

Znamená to tedy, že Arsenal je znovu ve hře o trofej pro šampióna Premier League? „Proč ne? Do každého zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát. A já jsem už dřív říkal, že o titul budeme bojovat do poslední minuty, což hráči proti Liverpoolu potvrdili. Takže si stojíme za tím, co jsme si předsevzali,“ dodal Wenger.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: