Hlavní obsah

Chelsea v FA Cupu rozstřílela Cardiff

Nejstarší světová fotbalová soutěž, anglický FA Cup má v sobotu na programu pět zápasů 5. kola. Program otevřel duel Chelsea s Cardiffem z druhé nejvyšší soutěže. Gólman domácích Petr Čech v této fázi poháru pod dohodě s trenérem Carlem Ancelottim nebyl ani na lavičce. Chelsea nakonec zvítězila 4:1.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

Chelsea nastoupila v hodně silné sestavě a po dvou minutách se ujala vedení. Akce začala u obránce Jurie Žirkova, v šestnáctce hostí se dostal k míči střelec Didier Drogba a parádní trefou otevřel skóre zápasu. Hosté, kteří nemají na Stamford Bridge co ztratit, se pustili do útočení a několikrát ohrozili domácí branku, do níž se postavil Portugalec Henrique Hilario. Ve 34. minutě po centru do šestnáctky pálil zblízka Michael Chopra a vyrovnal. Dokonce i v dalších minutách byli hosté nebezpečnější, ale skóre už se do konce poločasu nezměnilo.

Druhý poločas už byl v režii favorizované Chelsea. Nejprve v 51. minutě Michael Ballack střelou z hranice penalty znovu dostal domácí do vedení a v  69. minutě Daniel Sturridge ze stejné vzdálenosti zvýšil na 3:1. Čtyři minuty před koncem zápasu pečetil vítězství Chelsea střídající Salomon Kalou a v poslední minutě neproměnil velkou šanci Florent Malouda. Londýnský celek tak  s přehledem udělal důležitý krok do dalšího kola.

West Bromwich Albion, za který nastoupil také český útočník Roman Bednář, remizoval na hřišti Readingu 2:2, takže duel dvou druholigových celků se bude opakovat. Domácí dvakrát vedli, hosté dvakrát vyrovnali. Bednář se tentokrát netrefil. Zatímco český útočník odehrál celý zápas, jeho krajan Marek Matějovský se v dresu Readingu na hřišti neobjevil.

Reprízy se dočká také duel Manchester City - Stoke, který skončil 1:1.

Anglický pohár fotbalistů - osmifinále:
Chelsea - Cardiff (II) 4:1, Southampton (III) - Portsmouth 1:4, 16:00 Derby County (II) - Birmingham 1:2, Reading (II) - West Bromwich Albion (II) 2:2, Manchester City - Stoke 1:1.

Reklama

Související témata: