Hlavní obsah

Rooney zařídil Manchesteru United obhajobu Ligového poháru

Fotbalisté Manchesteru United obhájili vítězství v anglickém Ligovém poháru. V nedělním finále ve Wembley porazili Aston Villu 2:1, když rozhodující gól dal čtvrt hodiny před koncem střídající Wayne Rooney. Manchester se ze zisku poháru raduje počtvrté v historii a potřetí během posledních pěti let.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney oslavuje gól proti Aston Ville ve finále Ligového poháru.

Článek

Trenér Manchesteru Alex Ferguson, který získal již svou 26. trofej v Manchesteru, se rozhodl šetřit svou největší hvězdu Rooneyho a do základní sestavy zařadil Michaela Owena. Ten nabídnutou šanci skvěle využil a již po třinácti minutách se po akci Dimitara Berbatova zapsal mezi střelce. Vyrovnal na 1:1, když před ním proměnil pokutový kop James Milner.

Owen však v sestavě nevydržel ani do poločasové přestávky, když kvůli lehčímu svalovému zranění musel vystřídat. Do hry se tak dostal Rooney, který znovu ukázal, že je pro Manchester nepostradatelným hráčem. V 74. minutě si naskočil na centr Antonia Valencii a svým 20. gólem z posledních 20 zápasů rozhodl.

"Je to skvělý pocit hrát finále ve Wembley a navíc vstřelit vítězný gól," radoval se v rozhovoru pro BBC Rooney. "Chtěl jsem hrát už od začátku, ale trenér mi chtěl dát volno, protože mám trochu problémy s kolenem," vysvětlil důvod absence v základní sestavě.

Aston Villa sice měla šance na vyrovnání, podařilo se jí však nastřelit pouze břevno a na šestý triumf v soutěži nedosáhla. Naopak Manchester jako teprve druhý tým v historii dokázal trofej obhájit. Dosud se to podařilo pouze Nottinghamu Forest v roce 1990.

Finále anglického fotbalového Ligového poháru ve Wembley:
Manchester United - Aston Villa 2:1 (1:1)
Branky: 13. Owen, 74. Rooney - 5. Milner z pen.

Reklama

Související témata: