Hlavní obsah

Vaše paničky jsou jako virus. Proto je v Africe nechci, nakázal Capello Angličanům

LONDÝN

Manželky anglických fotbalových reprezentantů mají smůlu. Přepychové apartmány si sice už v Jihoafrické republice na dobu mistrovství světa objednaly, ke svým partnerům se však během šampionátu dostanou sporadicky. „Jsou jako virus, nechci je tam,“ nařídil italský kouč ve službách anglického národního mužstva Fabio Capello hráčům během srazu vyplněného středečním přípravným zápasem s Egyptem.

Článek

Poslední fotbalové skandály, v nichž figuroval záletný John Terry a prostopášník Ashley Cole, italského trenéra Capella vytočily. Nejenže zbavil Terryho po jeho sexuální avantýře s přítelkyní dalšího reprezentanta Bridge kapitánské pásky, ale během soustředění důrazně promlouval hráčům do duše.

„Do Afriky na mistrovství světa nejdeme na dovolenou, ale  proto, abychom tam hráli fotbal. Vaše paničky a přítelkyně nechci v hotelu vidět. A v jeho okolí také. Jsou jako virus, který by nás oslabil a zničil,“ nebral si Capello žádné servítky.

Přitom manželky a přítelkyně anglických fotbalistů už mají výlet do Afriky naplánovaný a luxusní apartmány rezervovány. Noc v pětihvězdičkovém hotelu Palác ve ztraceném městě je vyjde na 4300 eur, tedy na více než sto tisíc korun. „Hodně dam z vyšších fotbalových kruhů u nás bude skutečně ubytováno,“ potvrdil manažer hotelu, který stojí pouhých dvacet kilometrů od tréninkového centra anglických fotbalistů.

Na rozdíl od posledního mistrovství světa v Německu, kdy VIP paničky byly na hotelu za svými partnery v jednom kuse, budou mít ale tentokrát anglické krásky smůlu. Capello je tam pustí jen den po utkání a pouze na pár hodin. „Původně jsem uvažoval o hodině, ale nakonec jsem se nechal obměkčit,“ přiznal italský kouč, který má dokonalé informace o tom, co se dělo před čtyřmi lety v Německu.

Bujaré večírky manželek, při nichž se popíjelo šampaňské za tři tisíce eur za lahev, drancování luxusních butiků, účty za nákupy, jež  šly do statisíců, to vše devastovalo morálku a výkony anglických reprezentantů. Jeden z hráčů přiznal, že jeho přítelkyně mu z kreditní kartu za jediný den vydrancovala 62 tisíc eur, tedy přes půldruhého milionu korun, z čehož byl dost vykolejený.

„Jsou to mladí muži, jejichž problém je v tom, že jsou velice bohatí. Není to samozřejmě jen specifikum Anglie, ale stejně tak i Itálie, Španělska či Německa. Jenže já vedu Anglii a chci mít v mužstvu řád a pořádek. Proto jsem hráčům musel na rovinu říct, aby dbali na své životy a něco z něho ráčili obětovat,“ prozrazoval Capello obsah promluvy, kterou k hráčům měl.

Reklama

Související témata: