Hlavní obsah

Krizí zmítaný Portsmouth prošel do semifinále Anglického poháru

Fotbalisté Portsmouthu, kteří jsou i kvůli devítibodovému odečtu odsouzeni k sestupu z Premier League, dělají svým fanouškům radost alespoň v Anglickém poháru. Po vítězství 2:0 nad Birminghamem, který je v ligové tabulce o dvanáct míst před nimi, v sobotu postoupili do semifinále nejstarší fotbalové soutěže světa.

Článek

Oba góly Portsmouthu vstřelil v závěru v rozmezí čtyř minut francouzský útočník Frédéric Piquionne, který je v klubu na hostování z Lyonu. Velký rozruch vyvolal deset minut před koncem neuznaný gól hostujícího Liama Ridgewella, po jehož hlavičce chytil David James míč až za brankovou čárou, což ukázaly televizní záběry. Rozhodčí však branku neuznali, shodou okolností v den, kdy Mezinárodní pravidlová komise zamítla možnost používat technologické vymoženosti při podobných sporných situacích.

Portsmouth, který je kvůli dluhům ve výši 70 miliónů liber (asi dvě miliardy korun) v konkurzu, postupem mírně vylepšil i svou finanční situaci. Do klubové pokladny za vítězství přibude 360 000 liber a dalších 450 000 má tým zaručených za příští zápas.

Reklama

Související témata: