Hlavní obsah

Bendtner zahazoval šance, Arsenal přesto vyhrál a dotáhl se na Chelsea

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu porazili ve 29. kole nováčka anglické ligy Burnley 3:1 a bodově se dotáhli na Chelsea. Na první příčce ligové tabulky se osamostatnil po podvečerním utkání Manchester United, který porazil Wolverhampton 1:0 a vede o dva body před svými pronásledovateli. Chelsea má však zápas k dobru.

Článek

Arsenalu se povedla generálka na úterní domácí odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Portu, a kdyby Dán Bendtner nezahodil takových šancí, mohl díky lepšímu skóre tabulku vést.

Domácí poslal na Emirates Stadium do vedení ve 34. minutě kapitán Fábregas, který však musel záhy ze hřiště kvůli zranění kolena. Hostům se povedl nástup do druhé půle a útočník Nugent po pěti minutách vyrovnal. Arsenalu, v jehož záloze odehrál hodinu Tomáš Rosický, vrátil za deset minut vedení krajní záložník Walcott a skóre pojistil v nastaveném čase střídající Rus Aršavin.

O výhře Manchesteru rozhodl svým stým gólem v Premier League záložník Paul Scholes. Pětatřicetiletý Scholes se na hřišti nováčka prosadil až v 73. minutě přesnou střelou, kterou zajistil hostům dvacátou výhru v sezoně. Ryšavý veterán nahradil nejlepšího střelce soutěže Rooneyho, který chyběl kvůli drobnému zranění. Manchester zvládl generálku na souboj s AC Milán, který ve středu přivítá v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Sestupovému pásmu se vzdálil Bolton, který porazil West Ham United na jeho hřišti 2:1 a venku v lize vyhrál poprvé od konce září. Hostům se povedla především úvodní čtvrthodina, v níž se prosadili útočník Kevin Davies a záložník Wilshere.

Osmnáctiletý talent, jenž hostuje v Boltonu od ledna z Arsenalu, zaznamenal první ligový gól v sezoně. Posledních dvacet minut museli "Wanderers" odehrát bez vyloučeného Izraelce Cohena, ale snížení Diamantiho dvě minuty před koncem přišlo pro domácí pozdě. V záloze West Hamu odehrál 75 minut Radoslav Kováč, jenž dostal žlutou kartu.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Arsenal - Burnley 3:1 (34. Fábregas, 60. Walcott, 90.+3 Aršavin - 50. Nugent), West Ham United - Bolton 1:2 (88. Diamanti - 10. K. Davies, 16. Wilshere),Wolverhampton - Manchester United 0:1 (73. Scholes).

Reklama

Související témata: