Hlavní obsah

VIDEO: Terry vzkázal fanouškům: Pořád jsem váš kapitán!

LONDÝN

O kapitánskou pásku v anglické fotbalové reprezentaci John Terry přišel, ta v Chelsea mu zůstala. V nedělním utkání Anglického poháru proti Stoke se stoperovi Blues podařilo vstřelit branku a svou oslavou jasně vzkázal nejenom fanouškům Chelsea, že je správný kapitán. Blues pod jeho vedením zvítězili 2:0 a postoupili do semifinále.

Foto: Andrew Winning, Reuters

John Terry si vyhrnuje rukáv, aby ukázal fanouškům Chelsea kapitánskou pásku.

Článek

Do vedení poslal Chelsea Frank Lampard ve 35. minutě. Druhou branku pak zajistil domácím právě Terry, který si naběhl na centr z rohového kopu od Maloudy a prudkou hlavičkou rozvlnil síť za zády Thomase Sörensena.

Při oslavě své branky přiběhl k rohovému praporku, kde si vyhrnul rukáv a všem ukazoval svou pásku přes levou paži. Poté ho zasypali radující se soluhráči.

„Kapitánská páska znamená hodně. Chelsea mě podpořila. Chceme fanouškům dokázat, jak moc to pro nás znamená,“ odůvodnil svou demonstrativní radost Terry novinářům.

V lednu propukla aféra ohledně Terryho a jeho bývalého spoluhráče z Chelsea a současného spoluhráče z anglické reprezentace Wayna Bridge. Ženatý Terry a otec dvojčat měl poměr s modelkou a přítelkyní Bridge Vanessou Perroncelovou. Bridge, jenž momentálně hraje za Manchester City, si s Terrym při vzájemném zápase odmítl podat ruku.

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello se rozhodl po vypuknutí celé aféry odebrat Terrymu kapitánskou pásku. Opačně se zachoval trenér Chelsea Carlo Ancelotti, jenž se za svého stěžejního hráče postavil a pásku na ruce mu ponechal.

Chelsea se v semifinále Anglického poháru střetne s Aston Villou. Druhou dvojici tvoří Portsmouth a vítěz opakovaného zápasu mezi Tottenhamem a Fulhamem. Úvodní duel skončil bez branek.

Reklama

Související témata: