Hlavní obsah

Liverpool díky dvěma brankám Torrese sestřelil Portsmouth

Fotbalisté Liverpoolu si v dohrávaném utkání 30. kola Premier League poradili s posledním Portsmouthem, který porazili 4:1. Dvě branky v utkání vstřelil Fernando Torres.

Článek

O svém vítězství rozhodli svěřenci Rafaela Beníteze již v prvním poločase. V rozmezí 26. a 32. minuty vstřelili tři branky. Nejdříve se prosadil španělský šutér Torres, aby ho o dvě minuty později napodobil po asistenci Maxi Rodrigueze Ryan Babel. Třetí branku přidal Alberto Aquilani.

Nejlepší střelec Liverpoolu se gólově prosadil i po přestávce, když upravil v 77. minutě na 4:0. Pro Torrese to byl patnáctý gól v letošním ročníku anglické nejvyšší soutěže, čímž se v tabulce střelců dotáhl na Carlose Téveze z Manchesteru City. Torres tak napodobil další kanonýry Wayne Rooneyho, Didiera Drogbu a Romana Pavljučenka, kteří se ve 30. kole taktéž radovali z dvou branek. Gólman domácích Pepe Reina však čisté konto neudržel, v 89. minutě ho překonal Belhadj.

Liverpool se díky výhře dostal na pátou příčku právě před Manchester City, který v neděli jen remizoval na hřišti Sunderlandu. Krizí zmítaný Portsmouth zůstává na poslední příčce s osmibodovou ztrátou na Wolverhampton, který momentálně drží první nesestupovou pozici.

Premier League, 30. kolo:
Liverpool – Portsmouth 4:1 (26. a 77. Torres, 28. Babel, 32. Aquilani – 88. Belhadj).

Reklama