Hlavní obsah

Dáme si láhev dobrého vína. A je jedno, kdo postoupí, slíbil Ancelotti

LONDÝN

Kouč fotbalové Chelsea Carlo Ancelotti slíbil, že po dnešní odvetné osmifinálové partii fotbalové Ligy mistrů pozve trenéra milánského Interu José Mourinha na láhev dobré vína. „Vypijeme ji na Stamford Bridge bez ohledu na výsledek zápasu a postupujícího,“ podal portugalskému kolegovi ještě před utkáním ruku na znamení smíru a naznačil, že on už válčenou sekeru zakopal.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti

Článek

Nevraživost mezi dvěma trenérskými velikány Ancelottim a Mourinhem sahala do výšin skoro nemyslitelných. V loňské sezóně, kdy oba seděli na lavičce milánských velkoklubů a bojovali o titul v italské Serii, letos zase, neboť los Ligy mistrů si zažertoval a v osmifinále svedl proti sobě Chelsea a Inter, tedy Ancelottiho a Mourinha.

José si přivítání zaslouží, tvrdí kouč Chelsea

Slovní přestřelky, vzájemné invektivy a osočování, to vše bylo od podzimního losu na denním pořádku. Před úterní odvetou na Stamford Bridge však italský kouč ve službách Blues Carlo Ancelotti zakopal válečnou sekeru.

„José se může těšit na skvostné přivítání, jež mu naši fanoušci připraví a které si opravdu zaslouží. Jeho dosavadní kariéra je skutečně fantastická, protože vyhrál Ligu mistrů i spoustu mistrovských titulů v Portugalsku, Anglii a Itálii, takže má i hodně zkušeností. Až se někdy v budoucnu bude vracet na Stamford Bridge, chtěl bych tu mít stejnou pozici, jako on,“ složil Mourinhovi kompliment ještě před zápasem.

„Určitě si dáme po utkání láhev vína. Anebo alespoň sklenici, a to bez ohledu na výsledek a postupujícího. Může to být příjemný rozhovor,“ nabídl Ancelotti svému portugalskému kolegovi smír.

Invektivami se vyprovokovat nenechal

Nenechal se přitom vyprovokovat Mourinhovým vzkazem, že za jeho éry Inter nikdy neprohrál dvě po sobě jdoucí utkání, takže páteční porážkou v Catanii si příděl vyčerpal a ze Stamford Bridge odjede jako vítěz. Ani narážky prostořekého Portugalce, že nikdo nedokázal s Chelsea to co on, Ancelottiho z míry nevyvedly.

„Že Inter nikdy pod Mourinhem neprohrál dva zápasy v řadě? To tedy není dobrá zpráva, ale bude jen na nás, zda tuto statistiku přepíšeme,“ pravil Ancelotti uvážlivě, neboť je mu jasné, že smazat manko z prvního zápasu a vyřadit Inter snadné nebude. „Musíme předvést nejlepší fotbal, jakého jsme schopni. Po mírném poklesu formy, který jsme si prožili, jsme zase zpátky a na duel s Interem jsme připraveni. Poslední střetnutí s West Hamem to ostatně potvrdilo.“

Abramovič i Ancelotti chtějí totéž

Přes ruku podanou ke smíru je Ancelottimu, jenž Ligu mistrů vyhrál dvakrát s AC Milán, jasné, že ruský miliardář Abramovič na něm chce, aby totéž svedl s Chelsea. A okamžitě.

„I mně by se splnil sen, kdybych hned v první sezóně s Chelsea vyhrál Champions League, ale snadné to není a nebude. Možnost k tomu však máme, jenže nejdříve musíme vyřadit Inter. Velmi silný Inter,“ opakoval hráčům i fanouškům Ancelotti, jehož z míry nijak nevyvádí ani to, že v dnešním večeru bude muset postavit do brány mladého Rosse Turnbulla. Gólmanská jednička Chelsea Čech totiž po zranění návrat mezi tyče ještě nestihla, Hilario je zraněn rovněž.

„Zápas s West Hamem zvládl perfektně a na vítězství se podílel, takže proč nějaké obavy?! Důvěřuji mu já i spoluhráči,“ podpořil italský trenér mladého brankáře Turnbulla.

Odvetný duel začíná ve 20:45, přímým přenosem jej vysílá ČT 4 Sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat i na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: