Hlavní obsah

Ferguson: Manchester se o titul porve s Arsenalem, nikoliv s Chelsea

MANCHESTER/LONDÝN

Přestože jsou v anglické fotbalové lize v boji o titul tři týmy, kouč Manchesteru United Alex Ferguson se domnívá, že o vítězství si to rozdají jeho svěřenci a Kanonýři. „Pokud nebudou Arsenal sužovat častá zranění, musíme před nimi být nanejvýš ostražití,“ prohlásil Ferguson s tím, že minisouboj s Chelsea má Manchester ve svých rukou. Nejvýhodnější los má však Arsenal...

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenérovi Manchesteru United nedělají problémy hráči konkurenční Chelsea, ale Arsenalu.

Článek

Ve zbývajících osmi kolech Premier League totiž Kanonýři narazí z týmů z první sedmičky jen na Tottenham. Jeho rivalové mají o poznání těžší soupeře. Kohouti z Londýna čekají i na Manchester a Chelsea. Blues se však střetnou ještě s Aston Villou a Liverpoolem a Rudí ďáblové narazí na městského rivala Manchester City a v příštím kole na Liverpool, který v pondělní dohrávce deklasoval Portsmouth.

Manchester navíc ve 33. kole přivítá právě Chelsea. „Přímý boj o titul je vlastně v našich rukou, protože přivítáme Chelsea na Old Trafford a bude to, přirozeně, obrovský zápas," vyprávěl Ferguson pro britský Guardian. Svěřenci Carla Ancelottiho mají sice zápas k dobru, pokud však United vyhrají všechny zápasy, včetně duelu s Chelsea, Blues vyjdou na prázdno.

Pět zápasů Arsenalu, pět výher

I proto zaměřuje skotský stratég na lavičce Manchesteru svou pozornost na Arsenal. Ten sice na přelomu ledna a února nejdříve prohrál právě s United a poté i s Chelsea, od té doby však získal z pěti zápasů plný počet bodů a dotáhl se zpět na čelo tabulky.

„Bude to tvrdá rvačka mezi námi a Arsenalem, který je teď mnohem silnější, a já předpokládám, že by právě oni (hráči Arsenalu) mohli být pro nás největší výzvou. Pokud nebudou Arsenal sužovat častá zranění, musíme před nimi být ostražití,“ je si vědom osmašedesátiletý trenér.

Pro jeho tým však v konfrontaci s Kanonýry mluví nepřehlédnutelná výhoda - stabilně produktivní útočník. Zatímco Wenger musí neustále řešit zdravotní problémy se svými forvardy, Ferguson se může spolehnout na nejlepšího střelce soutěže Wayna Rooneyho, který se v letošní sezóně radoval z již pětadvaceti ligových branek.

„Před nějakým časem jsem prohlásil, že bude nemožné překonat 42 gólů Cristiana Ronalda za sezónu, Rooney jich má na svém kontě již 32. Výzva je na stole. Je schopen skórovat v našich zbylých osmi zápasech Premier League i v případných pěti duelech Ligy mistrů,“ říká na adresu anglického reprezentačního útočníka, jehož podle Fergusona v letošním roce určitě nemine mnoho osobních ocenění.

I tak však poslední kola anglické soutěže slibují vyrovnanou bitvu až do posledního kola. A jaký má Ferguson recept na vítězství v Premier League? „Před námi je jasný cíl: vyhrát všechny zápasy od teď až do konce sezóny,“ dodává s úsměvem.

Reklama

Související témata: