Hlavní obsah

Že se loď potápí? Že jsme zoufalci? Kouč Liverpoolu Benitez se teď všem směje

LIVERPOOL

Teď má navrch. Jeho Liverpool přejel ve čtvrteční noci francouzské Lille, vypakoval ho z Anfield Road se třemi góly a do čtvrtfinále Evropské ligy postoupil, takže trenér Rafael Benitez cítí sladkou satisfakci. Vůči všem, kteří jeho mužstvo ve zpackané sezóně označovali za zoufalce, vůči španělskému legionáři ve službách Liverpoolu Rierovi, jenž dokonce mluvil o potápějícím se korábu, ještě větší.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Liverpoolu Fernando Torres se raduje z branky.

Článek

Úplně roztál, když na Anfield Road odpískal italský sudí Rizzoli konec odvetné partie s Lille a jeho tým mířil po výhře 3:0 v Evropské lize dál. „Skvělá práce. Od celého mužstva, od Torrese pak obzvlášť,“ chválil Benitez výkon svých svěřenců a pětadvacetiletého kanonýra Torrese speciálně. Ten se totiž probudil v pravý čas a začal zase střílet góly. V posledním duelu Premier League proti Portsmouthu nasázel poslednímu týmu tabulky dva, ve čtvrtek vyprovodil Francouze z pohárové Evropy rovněž dvěma brankami.

Torres bude ještě lepší

„Ještě není ve stoprocentní formě, ale pracoval velice tvrdě a jeho výkonem jsem potěšen. Odvedl stoprocentní práci, ale v dalších zápasech bude ještě lepší,“ kvitoval Benitez vystoupení svého krajana, který má v letošní sezóně na kontě již 17 gólů.

Jeho probuzení je pro Liverpool o to důležitější, že už v neděli čeká Benitezovo mužstvo prestižní duel s Manchesterem United. A právě proti vedoucímu týmu Premier League by mělo dokázat, že po prohrách s Wiganem či v Lille bylo označováno za zoufalce neprávem, a že další Španěl v Benitezových službách, Albert Riera, hodně přestřelil, když v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Radio Marca mluvil o Liverpoolu jako o potápějícím se korábu.

„Uznávám, že proti Wiganu jsme dobře nehráli, ale proti Portsmouthu se dostavilo zlepšení. V odvetě proti Lille jsme už hráli pěkný fotbal a navíc ukázali morální sílu a fantastický přístup, který v sobě mužstvo má,“ liboval si Benitez.

Kapitán Gerrard: Na kritiku jsme odpověděli skvěle

„Myslím, že reakce celého mužstva na kritiku, kterou nás trenér zahrnul, byla vynikající. Podali jsme skvělý výkon a postup si zasloužili,“ nechal se slyšet Steven Gerrard, jenž proti Lille hrál třístý zápas s kapitánskou páskou. „Už teď se všichni těšíme na Manchester United. Je jen dobře, že se hraje už v něděli, protože když podáme podobný výkon jako proti Francouzům, máme i na Old Trafford šanci na dobrý výsledek.“

Riera chce z Anfield Road zmizet

Jedno je ale už před tímto prestižním duelem jisté - španělský reprezentanta Alberto Riera, který se v minulých dnech pustil do kritiky svého krajana Beniteze, nebude sedět ani mezi náhradníky. Vedení Liverpoolu ho totiž za nepřípustnou kritiku trenéra distancovalo až do pondělí, kdy rozhodne, co s ním.

Sedmadvacetiletému španělskému reprezentantovi Rierovi totiž nebylo po chuti, že v Liverpoolu nehraje a v letošní sezóně nastoupil jen k devíti zápasům Premier League, takže si pustil pusu na špacír. „Nemá žádný takt, jeho dialog s hráči je prakticky nulový. Proto se také pod jeho vedením proměnil Liverpool v potápějící se loď. A on přitom není ochoten nic změnit,“ kritizoval Beníteze, jenž ho paradoxně na Anfield Road před dvěma lety za osm miliónů liber přivedl, ale teď mu prakticky šanci nedává.

„Chci odsud zmizet. Třeba do Ruska, kde je stále otevřené přestupové okno a odkud mám několik nabídek,“ nechal se slyšet Riera, jenž cítí, že mu uniká možnost dostat se do španělské reprezentace pro mistrovství světa v Jižní Africe.

Teď si ovšem může nechat o odchodu z Liverpoolu jen zdát. Benitez se svými „Reds“ krizi překonal, do čtvrtfinále Evropské ligy postoupil, takže navrch má on.

Reklama

Související témata: