Hlavní obsah

Návrat Robinha do Brazílie zřejmě skončí krachem. Santos nemá na to, aby ho platil!

SAO PAOLO

Dost možná, že se Brazilec Robinho vrátí z hostování v FC Santos na ostrovy předčasně. Klub totiž přiznal, že se mu zatím nedaří sehnat finance potřebné na Robinhův plat, natož aby měl na splátky Manchesteru City, odkud si ho vypůjčil. Nejde totiž o malé peníze, neboť reprezentační útočník pobírá 160 tisíc liber týdně.

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Robinho v dresu Santosu se raduje z branky.

Článek

Brazilská mise hvězdného Robinha do mateřského Santosu skončí zřejmě krachem. V únoru ho vítali s velkou slávou, za asistence samotného fotbalového krále Pelého se přiletěl na stadión představit helikoptérou, i v dresu Santosu zatím Robinho zářil. V šesti zápasech brazilského mistrovství vstřelil čtyři góly a táhne mužstvo vzhůru.

Není na plat, není na splátky

Jenže Santos teď zjišťuje, že peníze na Robinhův plat, jenž týdně dělá 160 tisíc liber, dohromady nedá, natož aby sehnal další dva milióny liber, které by měl splácet Manchesteru City za to, že hráče na hostování uvolnil.

Na domácí zápasy Santosu totiž chodí v průměru deset tisíc fanoušků, takže zisk z jednoho utkání se pohybuje kolem 60 tisíc liber, představy, že Robinhovo hostování zaplatí sponzoři, také krachují. Jeden už z jednání odstoupil, společnosti Volkswagen a Seara také váhají. Santos jim nabídl, že mohou využívat portrét Robinha pro propagaci a prodej svých výrobků, jenže firmá se zdá finanční suma, kterou by za to měly platit, příliš vysoká.

Dokonce už proskočily zprávy, že Robinho nedostal od příchodu do Santosu ani dolar, což ovšem klub popřel.

Manchester City ho zpátky nechce

S návratem do Manchesteru City by to měl ovšem šestadvacetiletý brazilský útočník také složité, neboť nedávno se ostře pustil do trenéra Roberta Manciniho a dost nevybíravě kritizoval jeho manažerské schopnosti.

I proto mu možná vedení anglického klubu vzkázalo, že necítí žádnou povinnost brát ho zpátky, natož mu platit mzdu, protože si hostování sám vymohl s tím, že chce za brazilskou reprezentaci hrát na mistrovství světa v Jižní Africe. „O budoucnosti se můžeme bavit až po 4. srpnu, kdy vyprší dohoda o hostování,“ vzkázali Robinhovi z Anglie.

Reklama

Související témata: