Hlavní obsah

Arsenal vyhrál pošesté v řadě a minimálně do neděle vládne Premier League

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu porazili v londýnském derby West Ham United 2:0, přestože museli celý druhý poločas odehrát v deseti bez vyloučeného obránce Vermaelena. Svěřenci trenéra Arséna Wengera tak vyhráli v lize pošesté za sebou a minimálně do nedělních zápasů Chelsea a Manchesteru United se posunuli do čela soutěže.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Cesc Fabregas jistil gólem z penalty výhru Arsenalu nad West Ham United.

Článek

První branku na stadionu Emirates vstřelil už v páté minutě povedenou ranou brazilský záložník Denílson. Na konci prvního poločasu byl za faul v pokutovém území přísně vyloučen belgický stoper Vermaelen. Diamanti však z nařízené penalty brankáře Almuniu nepřekonal.

Další velkou šanci na vyrovnání měli hosté v 78. minutě, ale nejlepší střelec "Kladivářů" Cole trefil pouze tyč. Sedm minut před koncem za ruku obránce Upsona v šestnáctce kopali i domácí penaltu, kterou precizně proměnil španělský záložník Fábregas. Návrat po zranění tak oslavil patnáctým ligovým gólem v sezoně.

Jeho spoluhráč Tomáš Rosický, jenž překonal zdravotní problémy s tříslem, dnes zůstal pouze na lavičce náhradníků. Záložník Radoslav Kováč odehrál v záloze West Hamu 70 minut a dostal žlutou kartu.

Tottenham porazil Stoke na jeho hřišti 2:1 a čtvrtým ligovým vítězstvím za sebou si upevnil čtvrtou příčkou. Skóre otevřel minutu po přestávce Islanďan Gudjohnsen, jenž se za londýnský celek trefil poprvé od lednového začátku hostování z Monaka.

Domácí záložník Etherington po hodině hry sice vyrovnal z penalty, ale rozhodující gól vstřelil v 77. minutě chorvatský středopolař Kranjčar. "Kohoutům" pomohlo i vyloučení domácího záložníka Whiteheada, jenž dostal druhou žlutou kartu ve 49. minutě.

Everton porazil Bolton 2:0 a na svém stadionu Goodison Park vyhrál už sedmý ligový zápas za sebou. Obě branky liverpoolského celku vstřelili záložníci. První se trefil v 71. minutě Španěl Arteta, vedení pojistil druhým gólem minutu před koncem Jihoafričan Pienaar. Bolton musel navíc odehrát poslední dvacetiminutovku bez vyloučeného obránce Steinssona.

Nový trenér předposledního Hullu Iain Dowie ve svém prvním zápase ve funkci prohrál 2:3 s posledním Portsmouthem. Tým kouče, který v týdnu nahradil odvolaného Phila Browna, prohrál zápas kvůli dvěma inkasovaným gólům v posledních dvou minutách.

Premier League - 31. kolo:
Aston Villa - Wolverhampton 2:2 (16. a 82. Carew - 23. Craddock, 38. vlastní Milher, Everton - Bolton 2:0 (72. Arbeta, 89. Pienaar), Portsmouth - Hull 3:2 (37. Smith, 88. O´Hara, 89. Kanu - 27. a 73. Folan), Stoke - Tottenham 1:2 (64. Etherington - 46. Gudjohnsen. 77. Kranjčar), Sunderland - Birmingham 3:1 ( 5. a 11. Bent, 88. Campbell - 60. Jerome), Wigan - Burnley 1:0 (90. Rodallega), Arsenal - West Ham United 2:0 (5. Denílson, 83. Fábregas z penalty).

Reklama

Související témata: