Hlavní obsah

Aston Villa ztratila, neboť doma jen remizovala s Wolverhamptonem

LONDÝN

Největší šlágr sobotního dějství 31. kola anglické fotbalové Premier League nabídne až večerní konfrontace Arsenalu s West Hamem United a pak pochopitelně nedělní program. Z odpoledních zápasů stojí za zmínku hlavně překvapivá remíza Aston Villy s Wolverhamptonem 2:2 a hladká výhra Sunderlandu nad Birminghamem.

Článek

Remíza Aston Villy v jejím domácím chrámu s Wolverhamptonem, který se topil u dna tabulky, je hodně překvapivá. Domácí šli přitom do vedení zásluhou Carewa a všechno jim mělo nahrávat. Jenže ještě do přestávky stačili hosté vyrovnat zásluhou Craddocka, poté si dal Milher vlastní gól a Aston Ville nastaly problémy. Přes veškeré úsilí se jí povedlo už jen vyrovnat, když branku vstřelil osm minut před koncem opět Carew.

O výhru Sunderlandu nad Birminghamem se přičinil Bent, který dal během prvních jedenácti minut dvě branky a rozhodl tak o osudu zápasu, neboť hosté dokázali jen snížit Jeromem. Domácí naopak vítězství pečetili Campbellem v samém závěru.

Tottenham šel na půdě Stoke díky trefě Gudjohnsena hned v nástupu do druhé půle. Domácí vzápětí  přišli o vyloučeného Whiteheada, přesto dokázali z penalty vyrovnat, jenže poslední slovo měl chorvatský záložník Kranjčar.

Everton udolal Bolton až poté, co byl hostům vyloučen v 71. min. Steinsson. Divokou přestřelku přinesl zápas v Portsmouthu. Poslední tým tabulky dvakrát prohrával, přesto dokázal dvěma slepenýmiá góly v posledních minutách výsledek otočit a připsat si na konto šestou výhru v soutěži.

Premier League - 31. kolo:
Aston Villa - Wolverhampton 2:2 (16. a 82. Carew - 23. Craddock, 38. vlastní Milher, Everton - Bolton 2:0 (72. Arbeta, 89. Pienaar), Portsmouth - Hull 3:2 (37. Smith, 88. O´Hara, 89. Kanu - 27. a 73. Folan), Stoke - Tottenham 1:2 (64. Etherington z pen. - 46. Gudjohnsen, 77. Kranjčar), Sunderland - Birmingham 3:1 ( 5. a 11. Bent, 88. Campbell - 60. Jerome), Wigan - Burnley 1:0 (90. Rodallega).

Reklama

Související témata: