Hlavní obsah

Manchester United porazil Liverpool, Chelsea po vyřazení z LM jen remizovala

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United doma porazili Liverpool 2:1 a vrátili se do čela Premier League o dva body před Arsenal. Třetí Chelsea ztrácí už čtyři body, neboť po vyřazení z Ligy mistrů milánským Interem jen remizovala 1:1 na hřišti Blackburnu. Má však stále zápas k dobru.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Liverpoolu Fernando Torres se raduje z branky.

Článek

Chelsea znovu nastoupila v brance s Turnbullem, jelikož další gólmani Hilário a Petr Čech nebyli po zranění ještě připraveni nastoupit. Poprvé v kariéře se tak alespoň na lavičku Chelsea při ligovém utkání posadil další český brankář Jan Šebek.

Od začátku však byla v permanenci především obrana Blackburnu, která již po šesti minutách kapitulovala. Anelka zatáhl míč po pravém křídle a zpětnou přihrávkou vyzval Drogbu, který zaznamenal již svou 22. branku a potvrdil, že prožívá střelecky nejvydařenější sezonu kariéry.

Po změně stran se však vyrovnala hra a nakonec i skóre. V 70. minutě si na centr z pravé strany naskočil Diouf a hlavou zařídil překvapivou dělbu bodů.

Manchester United měl v posledních týdnech v domácím prostředí fantastickou formu. Od poloviny prosince doma na Old Trafford v sedmi zápasech neztratil ani bod při skóre 26:0. Liverpool se však statistik nezalekl a naopak sám se prosadil jako první.

Již v páté minutě předvedli hosté rychlý brejk po ose Torres, Gerrard a Kuijt, jehož centr usměrnil hlavou do sítě kanonýr Torres. Ten oslavil sobotní 26. narozeniny již svým pátým gólem během jediného týdne.

Po 398 minutách tak ukončil čekání Liverpoolu na vstřelenou branku na hřišti soupeře. Navíc se po 704 minutách stal prvním hráčem, který dal v lize Manchesteru gól na jeho hřišti.

Jenže s hráči Manchesteru to neotřáslo a již za osm minut bylo vyrovnáno. Záložník Valencia vybojoval pokutový kop pro Rooneyho, kterého sice brankář Reina vychytal, ale míč vyrazil pouze zpět před domácího ostrostřelce, který své zaváhání ihned napravil. Připsal si tak již 26. ligový gól v sezoně.

Po hodině hry pak korejský záložník Pak Či-song hlavou v pádu skóre otočil a zajistil Manchesteru důležité vítězství. Liverpool venku pošesté za sebou nevyhrál a znovu si zkomplikoval boj o postup do Ligy mistrů. Na čtvrtý Tottenham ztrácí čtyři body a má o odehraný zápas více.

Navíc přišel i o páté místo pro postup do Evropské ligy, na němž ho vystřídal Manchester City, který vyhrál 2:1 na půdě Fulhamu. Góly se o to zasloužili útočníci Santa Cruz a Tévez, jenž se trefil počtrnácté z posledních 13 ligových zápasů.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Manchester United - Liverpool 2:1 (12. Rooney, 60. Pak Či-song - 5. Torres), Fulham - Manchester City 1:2 (80. Murphy z pen. - 7. Santa Cruz, 36. Tévez), Blackburn - Chelsea 1:1 (70. Diouf - 6. Drogba).

Reklama

Související témata: