Hlavní obsah

VIDEO: Nevím, zda na nás leží kocovina, ale titul nevzdáváme, hlásá kouč Chelsea

Zdeněk PavlisSport.cz

Chelsea se nemůže sebrat. Uprostřed týdne ji vypakoval z milionářské Ligy mistrů milánský Inter, v neděli ji v Premier League obral o body nerozhodným výsledkem Blackburn „Nevím, zda na nás pořád ještě ležela kocovina ze zápasu s Interem, ale pravdou je, že zažívám nejhorší týden od chvíle, co jsem na Stamford Bridge přišel,“ přiznal italský kouč na lavičce Blues Carlo Ancelotti.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zklamaný útočník Chelsea Didier Drogba. Po vyřazení z Ligy mistrů přišla další rána.

Článek

Jako by nestačilo, že je Inter vyprovodil z Champions League, což ruského miliardáře Romana Abramoviče vytočilo natolik, že chce v létě přebudovat celé mužstvo. Samozřejmě mistrovské, protože nepřipouští, že by jeho tým po krachu v  milionářské soutěži nevyhrál Premier League.

Nejhorší chvíle na Stamford Bridge

Po nedělní remíze v Blackburnu se ovšem i tato jeho vize začíná hroutit. Jeho Chelsea se v tabulce propadla až na třetí místo s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Manchester United a dvoubodovým mankem na Arsenal. Pravda, má středeční zápas v Portsmouthu k dobru, ale to je jen relativní útěcha.

„Těžké chvíle pro nás začaly domácím prohrou s Manchesterem City. Od tohoto utkání se nemůžeme zvednout, i když na zápas v Blackburnu jsme byli nachystáni dobře a hodinu jsme i dobře hráli. Snažili jsme zapomenout na porážku s Interem, ale není to jednoduché. Teď už pro nás neexistuje jiné řešení, než vyhrávat. Hned ve středu v Portsmouthu,“ svěřoval se italský trenér, že prožívá nejhorší chvíle za dobu svého angažmá na Stamford Bridge.

Trenér Carlo Ancelottifoto: Reuters/Marco Bucco

Ancelotti: Nevím, kolik bodů bude třeba

Titul už totiž Chelsea nemá ve vlastních rukou, neboť záleží na Manchesteru United a jeho výsledcích ve zbývajících sedmi zápasech. „Nevím, kolik bodů bude zapotřebí na zisk titulu, ale stále ještě máme možnost ho vyhrát. Musíme se držet v blízkosti Manchesteru a čekat. I on ještě bude hrát v Ewood Parku a Arsenal zrovna tak a na půdě Rovers pro ně nebude snadné vyhrát,“ utěšuje se Ancelotti programem závěrečných kol Premier League.

S kým ještě trojlístek aspirantů na titul hraje?
Manchester United (31 zápasů/ 69 bodů): Bolton (venku), Chelsea (doma), Blackburn (v), Manchester City (v), Tottenham (d), Sunderland (v), Stoke (d).
Arsenal ( 31 zápasů/ 67 bodů): Birmingham (v), Wolverhampton (d), Tottenham (v), Wigan (v), Manchester City (d), Blackburn (v), Fulham (d).
Chelsea (30 zápasů/( 65 bodů): Portsmouth (v), Aston Villa (d), Manchester United (v), Bolton (d), Tottenham (v), Stoke (d), Liverpool (v), Wigan (d).

„Sami jsme si remízou zkomplikovali život, sami se teď musíme semknout, pracovat a zůstat kompaktní. Získat titul bude těžké, nikoli však nemožné,“ uznal Ancelotti, který hned po vyřazení z Ligy mistrů sliboval Abramovičovi i fanouškům Blues, že zklamání vynahradí prvenstvím v Premier League a triumfem ve FA Cupu.

Slib daný Abramovičovi chce splnit

Teď bude hodně záležet na výsledku odloženého zápasu v Portsmouthu, který je sice odsouzen k sestupu, ale o víkendu se výhrou nad Hull City nečekaně zvedl.

„K dispozici by už měl být Čech, Ballackovy problémy se zhmožděnou šlachou ustupují, takže rovněž nastoupí, starosti mně proto dělá jen zranění Ivanoviče, který si v utkání s Blackburnem zranil koleno. Vím ale jedno – musíme se zvednout, získat zpátky ztracený elán a vyhrát, pokud se dál chceme ucházet o titul. A my ho chceme,“ nepřipouští Ancelotti, že by první rok své trenérské mise na Stamford Bridge primátem v Premier League nezavršil a nesplnil tak slib, který Abramovičovi a fanouškům Blues po vyřazení z Ligy mistrů dal.

„Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.“

Reklama

Související témata: