Hlavní obsah

Hvězda Arsenalu Aršavin zchladila fanoušky: Titul nezískáme!

LONDÝN

Zrovna v okamžiku, kdy Arsenal a jeho příznivci začali věřit, že triumf v anglické lize je možný, přišla s nečekaným prohlášením jedna z klubových hvězd. Rus Andrej Aršavin prohlásil, že londýnský klub titul nezíská. Chybí mu prý zkušení hráči, a to bude Kanonýry stát ceněnou trofej.

Článek

Ruský forvard, který slaví své trefy s prstem přes ústa, čímž naznačuje lidem, aby byli zticha, si měl ze svého gesta možná vzít příklad. Místo toho si pustil pusu na špacír způsobem, který v Anglii neslýchají rádi. Sýčkoval. Prohlásil, že Arsenal na titul nemá. Fanoušci Kanonýrů nevěřili svým uším. A to vše zrovna ve chvíli, kdy se Londýňané vrátili do boje o titul a vedoucímu Manchesteru se dívají na záda z druhého místa s odstupem pouhých dvou bodů.

Přiveďte novou krev

Osmadvacetiletý Aršavin však není přesvědčen, že je v silách klubu náskok United stáhnout a v konečném výsledku je předčít. Prohlásil, že klub doplácí na to, že před sezónou nepřivedl dostatek hráčů.

„Stále jsem přesvědčen o tom, že Arsenal může vyhrávat trofeje jen tehdy, když bude mít více hráčů. Potřebujeme více hráčů, to je jednoduchý fakt. Loni v létě jsme prodali dva a koupili pouze jediného. Teď na tom tratíme, na dlouho dobu jsme přišli o Van Persieho, Gibbse či Ramseyho. Takže je přirozené, že bychom měli přivést nové hráče,“ rozpovídal se Aršavin pro britský deník Sun.

Arsenal loni v létě posílil pouze Thomas Vermaelen, který přišel za necelých 300 miliónů korun z amsterdamského Ajaxu, v lednu pak přišel jako volný hráč veterán Sol Campbell. Arsenal se nyní potýká se zraněními klíčových hráčů, hrát nemohou Robin van Persie, William Gallas, Aaron Ramsey či Kieran Gibbs. Přesto je klub druhý v ligové tabulce.

Stačí tři čtyři hvězdy

„Můžeme vybírat jen z malého počtu hráčů, to snižuje variabilitu útoku. Umožňuje to konkurentům lépe číst naši kombinaci, jsme předvídatelnější. Z toho vyplývá nižší procento držení míče a soupeři nás dokážou dostat více pod tlak,“ vypočetl ruský útočník. Zároveň poradil trenéru Arsenu Wengerovi, že by stačilo přivést tři čtyři zkušené hráče. „Nestačí, aby to byly hvězdy na trávníku, musí mít i opravdový charakter,“ dodal.

Reklama

Související témata: