Hlavní obsah

Čech: Chelsea k titulu potřebuje šest výher a jednu remízu

LONDÝN

Brankář Petr Čech tuší, že fotbalisté Chelsea si v boji o titul v anglické lize mohou dovolit ze zbývajících sedmi zápasů zaváhat maximálně jednou. Ideální by však prý bylo, kdyby všechny zápasy vyhráli. Věří, že on sám k tomu pomůže, i proto, že zraněné lýtko, které ho na měsíc vyřadilo ze hry, je již zcela v pořádku.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Petr Čech má o nadějích své Chelsea na titul v Premier League jasno.

Článek

"Do konce soutěže zbývá sedm duelů, myslím, že šest výher a jedna remíza povedou k titulu. Samozřejmě ideálních by bylo sedm výher," uvedl Čech na svém webu.

Soudí, že ze všech adeptů na titul má Chelsea rozhodně nejtěžší rozlosování. "Tottenham, Liverpool, Aston Villa, to jsou všechno týmy, co útočí na čtvrté místo. Navíc hrajeme venku s Manchesterem United. Pokud však chceme titul, musíme si s tím poradit," dodal k obtížnému losu, který Chelsea přisoudil ještě Bolton, Stoke a Wigan.

Chelsea si v posledních týdnech prohrou s Manchesterem City a remízou s Blackburnem boj o titul zkomplikovala. Své naděje však vylepšila vysokou výhrou 5:0 nad posledním Portsmouthem, po které se drží jen o bod zpět za vedoucím Manchesterem United.

"Do utkání jsme šli s plnou koncentrací, protože jsme věděli, o co se hraje. Důležitý byl určitě první gól, kdy chtěl David James odkopnout míč a promáchnul a pro 'Didiho' už pak nebyl problém skórovat," připomněl zásah Didiera Drogby po hrubé chybě soupeřova brankáře. "Ale rozhodla podle mě druhá branka, po které již bylo pro soupeře hodně těžké se vrátit do zápasu," zhodnotil utkání.

Duel s Portsmouthem byl pro Čecha první od konce února, kdy si v utkání Ligy mistrů s Interem Milán poranil lýtkový sval. "Už je to v pořádku, ani tady na těžkém a měkkém terénu jsem sval necítil," řekl gólman Blues, který se však lékařů nezbavil. Po zápase totiž musel na dopingovou kontrolu. "Je to v této sezóně už poněkolikáté. Připadá mi, že jsem snad nejtestovanější hráč v lize," dodal.

Reklama

Související témata: