Hlavní obsah

VIDEO: Když získáme titul, přestanu kouřit, slíbil kouč Chelsea Ancelotti

LONDÝN

Už zase žertuje a fotbalovému pánu bohu slibuje. Jeho Chelsea rozstřílela 7:1 Aston Villu, takže má lepší skóre, než vedoucí Manchester United a kouč Carlo Ancelotti je proto v náramně dobrém rozmaru. „Teď už máme díky skóre všechno ve vlastních rukou, i když vím, že Alex Ferguson si může říkat totéž,“ pravil italský trenér ve službách Blues v narážce na nastávající víkendový duel dvou leaderů Premier League.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda z gólu.

Článek

Sedmigólový koncert, který Ancelottiho tým i bez zraněného kanonýra Drogby rozehrál proti Aston Ville, vrátil do tábora Chelsea optimismus.

Lampard zahrnutý superlativy

„Byl to nás nejlepší výkon v sezóně. Ještě lepší než loni, kdy jsme porazili Manchester City 6:0,“ nechal se slyšet Frank Lampard, který si za předvedený výkon a čtyři góly v sobotním duelu vysloužil samé superlativy.

„Znovu potvrdil, že je hráčem světové třídy, jenž je pro nás nepostradatelný. Pro jeho schopnosti útočit a dávat branky, pro jeho ochotu vracet se a bránit, pro jeho vůli neustále tvrdě pracovat, pro jeho obrovskou lásku k fotbalu,“ vystřihl Lampardovi poklonu Ancelottiho asistent Ray Wilkins.

Ancelotti: Vrátili jsme se k základům

I italský trenérský mág na lavičce Chelsea se přesvědčen, že krize, do níž se jeho mužstvo dostalo po domácí prohře s Citizens a jež gradovala prohrou s milánským Interem a vyřazením z Ligy mistrů, je zažehnána.

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelottifoto: Reuters/Eddie Keogh

„Věděl jsem, že je něco špatně a v tu chvíli jsem si vzpomněl na starou fotbalovou pravdu. Bylo zapotřebí vrátit se k základům, hodně s hráči mluvit a položit zase akcent na dobrou obranu. A samozřejmě hrát náš fotbal,“ prozrazoval Ancelottiho, co se v uplynulých dnech v táboře Chelsea dělo.

Jeho léčba zabrala... Uprostřed minulého týdne vyhrála Chelsea v Portsmouthu 5:0, teď rozstřílela Aston Villu 7:1 a rázem je už jen bod za Manchesterem United. A dokonce s lepším skóre!

Další slib italského mága

„Uznávám, prožili jsme si těžké chvíle, ale ty už jsou pryč. Osm měsíců jsme byli v čele Premier League, hráči tvrdě pracovali a jejich úsilí by mělo být odměněno titulem. Chceme ho a zasloužili bychom si ho,“  na rovinu přiznal, že chce po čtyřech letech přinést na Stamford Bridge zase ligový primát.

Ba co víc, Ancelotti šel dokonce tak daleko, že dal fotbalovému pánu bohu zase jeden ze svých neuvážených slibů. „Když titul získáme, přestanu kouřit,“ překvapil náruživý vyznavač nikotinu své okolí, ale hned se rozesmál. „Vím, v roce 2007 jsem v AC Milán s vidinou vítězství v Lize mistrů před očima něco podobného také sliboval, jenže tehdy jsem neřekl, kdy to bude. Teď to říkám zase, i když datum si nechám raději pro sebe,“ žertoval Ancelotti.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: