Hlavní obsah

V Anglii jde do tuhého, Manchester bez Rooneyho přivítá Čechovu Chelsea

MANCHESTER/LONDÝN

Souboj prvního Manchesteru United a druhé Chelsea okoření v sobotu 33. kolo Premier League. Domácím Rudým ďáblům bude scházet nejlepší střelec soutěže Wayne Rooney. V sestavě Blues se naopak objeví Didier Drogba, který má problémy s kýlou. Do brány hostů se opět postaví uzdravený reprezentační brankář Petr Čech.

Článek

Zápas momentálně dvou nejvážnějších aspirantů na titul by měl hodně napovědět o tom, kdo se bude na konci sezóny radovat ze zisku trofeje pro vítěze Premier League. Vedoucí United mají na svém kontě 72 bodů a před svěřenci Carla Ancelottiho jednobodový náskok. Zraněními sužovaný Arsenal na třetím místě ztrácí na první místo čtyři body.

Manchester ovlivnilo úterní čtvrtfinálové utkání Ligy mistrů, v němž se představil na půdě Bayernu Mnichov. Do zápasu vstoupili svěřenci Alexe Fergusona famózně, když se už ve druhé minutě trefil Rooney, ale bavorskému týmu se podařilo vyrovnat a v nastaveném čase strhnout vítězství na svou stranu. United se navíc zranil právě šutér Rooney. Obavy ze zlomeniny kotníku se sice nenaplnily, ale kvůli poškozeným vazům do zápasu s Chelsea nastoupit nemůže. Podobně jako Brown, Owen, Anderson a Welbeck.

„V této fázi sezóny je normální, že na sebe navazuje jedno velké utkání za druhým. Chvíli hrajeme proti velkým týmům v Lize mistrů a v Premier League je důležitý každý zápas. Ale na tuto výzvu jsme dobře připraveni a jsme schopni vyhrát všechna utkání,“ prohlásil před zápasem záložník Manchesteru Nani.

Drogba má potíže už dlouho

Chelsea se s Champions League již rozloučila, což pro ni může být paradoxně výhodou. V týdnu totiž nemusela absolvovat náročný zápas a mohla se v klidu soustředit na důležitý duel domácí soutěže. Do médií však pronikly informace o tom, že i nejlepší kanonýr Blues má zdravotní potíže. Problémy dělají Drogbovi bolavá třísla.

„Drogba žije s těmito potížemi již tři nebo čtyři měsíce, ale není to závažný problém. V tuto chvíli žádnou operaci nepotřebuje a pokud bude nutná na konci sezóny, bude do sedmi dnů v pořádku,“ ujistil fanoušky kouč týmu ze Stamford Bridge Carlo Ancelotti. „Každý tým má v této fázi sezóny velké množství zraněných hráčů. A přál bych si, aby mohl Manchester postavit Rooneyho, a aby Fabregas mohl hrát v dresu Arsenalu,“ dodal italský trenér s tím, že i v jeho sestavě je značné množství zraněných hráčů. Hrát nemohou Essie, Ashley Cole, Bosingwa, Ivanovič, Carvalho a Hilário.

Chelsea srší vtípky

Odpočinutí Blues se snažili před důležitým duelem odlehčit atmosféru. Malouda nejdříve poradil obráncům Manchesteru, že nejjednodušší způsob na obranu Drogby, je to, že jej rozesmějí. Ancelotti pak ve čtvrtek oznámil svým ovečkám, že před zápasem budou trénovat dvakrát více než na ostatní zápasy. Až Michael Ballack odhalil, že se jednalo o aprílový vtípek.

Oba týmy nadcházející bitvu samozřejmě neberou na lehkou váhu. „V sobotu nás čeká velice důležitý zápas proti velmi silnému týmu. Ale domníváme se, že máme velkou šanci uspět. Jsme fit a naše sebedůvěra je po zápasech s Portsmouthem (5:0 pro Chelsea) a Aston Villou (7:1 pro Chelsea) vysoká. Chceme na hřišti odevzdat maximum a uspět, protože víme, že formu na to máme,“ prohlásil Ancelotti pro oficiální stránky Chelsea.

O titulu rozhodne až poslední zápas, ví Ancelotti

I na druhé straně barikády však věří ve vítězství. „Je velice důležité, abychom zůstali před našimi rivaly a abychom jim nedali žádný stimul,“ citoval goal.com Naniho. „Pokud se nám v sobotu podaří zvítězit, bude to pro nás velký výsledek. Dá nám to totiž obrovskou šanci na vítězství v lize,“ dodal Portugalec. „Ani po sobotním zápase nebude nic rozhodnuté. Jak vždy říkám, o titulu se bude jasno až po posledním utkání sezóny,“ oponuje mu Ancelotti.

Oba týmy čeká po vzájemném utkání v anglické nejvyšší soutěži ještě pět zápasů. United se střetnou s Blackburnem, Manchesterem City, Tottenhamem, Sunderlandem a se Stoke. Blues se postaví proti Boltonu, Tottenhamu, Stoke, Liverpoolu a Wiganu. V tomto ohledu má papírově nejslabší soupeře Arsenal, který však v minulém kole prokázal, že může ztrácet body i se slabšími soupeři, když remizoval na hřišti Birmighamu. Kanonýři se navíc musejí obejít bez svých zraněných hvězd Fabregase, Aršavina a Van Persieho.

Šlágr 33. kola Premier League mezi Manchesterem United a Chelsea začíná v sobotu ve 13:45 SEČ. Přímým přenosem jej vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: