Hlavní obsah

Chelsea dobyla Old Trafford a posunula se do čela Premier League

Fotbalisté Chelsea i s Petrem Čechem v bráně zvítězili ve 33. kole Premier League na stadiónu Manchesteru United Old Trafford 2:1 a posunuli se právě před svého sobotního soupeře na první místo v tabulce. Vítěznému gólu Didiera Drogby však předcházel neodpískaný ofsajd. Arsenal zvítězil nad Wolverhamptonem 1:0, když jediný gól vstřelil v nastaveném čase Bendtner.

Článek

Trenér Manchesteru Alex Ferguson nemohl do zápasu vyslat nejlepšího střelce United i celé Premier League Wayna Rooneyho, který si v utkání Ligy mistrů proti Bayernu poškodil vazy. Největší ofenzivní síla Chelsea se však v základní sestavě také neobjevila. Didier Drogba, který pro změnu laboruje s bolavými třísly, začal pouze na lavičce náhradníků.

Do zápasu vlétli aktivněji hosté, když Van der Sarovu branku během čtyř minut ohrozili Deco a vzápětí Anelka. Petr Čech musel v průběhu prvního poločasu zasahovat pouze jednou proti střele Evry. Reprezentační brankář však jeho přízemní projektil spolehlivě zlikvidoval.

Blues byli v průběhu celé první půle aktivnějším týmem. Častěji drželi míč na svých kopačkách a svou převahu dokázali zužitkovat v úvodní gól. Po dvaceti minutách hry vyhrál výborně hrající Malouda několik soubojů před pokutovým územím soupeře, pronikl do vymezeného území, odkud přihrál před bránu Joe Coleovi. Anglický reprezentant míč tečoval patičkou a balón skončil za zády překvapeného domácího brankáře.

Ferreira i Berbatov minuli

Do druhé půle vlétli domácí s ofenzivní smrští, dlouho se jim však nedařilo prosadit se proti dobře hrající obraně Chelsea. Skóre se naopak mohlo měnit na druhé straně. J. Cole vyslal do samostatného úniku Ferreiru, jehož střela tváří v tvář vybíhajícímu brankáři Manchesteru však skončila těsně vedle tyče.

Přesně po hodině se do první vážné příležitosti propracoval Manchester. Hlavičku Berbatova, která skončila těsně vedle, však Čech kontroloval.

Didier Drogba se dostal na hřiště v 69. minutě, když vystřídal nevýrazného Anelku, a jen deset minut mu trvalo, než se gólově prosadil. Další střídající hráč Kalou ho uvolnil přihrávkou za obranu a Drogba tvrdou ranou překonal svým 25. gólem v anglické soutěži Van der Sara podruhé. Útočník Pobřeží slonoviny byl však v momentě přihrávky v ofsajdu, který rozhodčí přehlédli.

Domácí diváci se devět minut před koncem druhé půle dočkali snížení. A podobně jako v případě Chelsea, i na druhé straně se o to postarali střídající hráči. Nani poslal z levé strany přízemní centr do malého pokutového území, kde Čech vyrazil míč přímo do nabíhajícího Machedy, od něhož se balón odrazil do sítě.

Domácí v závěru zápasu sahali po vyrovnání, střelu Berbatova zevnitř pokutového území však dokázal Čech zlikvidovat. Chelsea zvítězila na Old Trafford po pěti letech a po výhře se posunula na první místo v tabulce. Druhý Manchester, ztrácí na Blues dva body.

Arsenal spasil Bendtner v nastavení

Podobně jako Manchester, i Arsenal se musel před zápasem s Wolverhamptonem vypořádat se zraněními z utkání Ligy mistrů proti Barceloně. Do utkání se nemohli zapojit Aršavin a Fabregas. Od začátku tak nastoupil Tomáš Rosický, který dirigoval většinu útočných akcí domácího týmu. Svěřenci Arsena Wengera měli celý zápas jasnou převahu, Wolverhampton však bránil pozorně.

V 65. minutě zatrnulo všem českým příznivcům, když kapitán Wolverhamptonu Karl Henry nesmyslně sestřelil uprostřed hřiště Rosického. Sudí po krátké konzultaci se svým asistentem vytáhl červenou kartu a zbytek zápasu tak dohrávali Kanonýři s převahou jednoho hráče v poli. Wenger poslal na závěrečné minuty do pole Nasriho a Bendtnera. A právě Bendtner spasil Arsenal v nastaveném čase. Rosický rozdělil míč doprava na Sagnu, který nacentroval do pokutového území, kde se hlavičkou prosadil vytáhlý Dán a rozjásal tribuny na Emirates Stadium.

Manchester City vystřídal Tottenham na čtvrté příčce

Tottenham prohrál na stadiónu Sunderlandu 1:3. Domácí poslal do vedení už ve 37. vteřině nejlepší střelec týmu Darren Bent, který přidal druhou branku ve 29. minutě z pokutového kopu. Anglický útočník toužil po hattricku, ale v dalším průběhu zápasu nedokázal proměnit další dvě penalty. Přesto jeho tým s přehledem zvítězil, Tottenham si zkomplikoval boj o čtvrté místo zaručující předkolo Ligy mistrů.

Klopýtnutí Tottenhamu využili fotbalisté Manchesteru City, kteří rozstříleli domácí Burnley 6:1. Manciniho svěřenci rozhodli o svém vítězství v prvních sedmi minutách. Nejdříve vstřelil jednu ze svých dvou branek Adebayor, poté se ještě trefili Bellamy a Tévez. Manchester City přeskočil Tottenham na čtvrtém místě tabulky.

Premier League, 33. kolo:
Manchester United - Chelsea 1:2 (81. Macheda - 20. J. Cole, 79. Drogba), Arsenal - Wolverhampton 1:0 (90.+4 Bendtner), Bolton - Aston Villa 0:1 (11. Young), Portsmouth - Blackburn 0:0, Stoke - Hull 2:0 (6. Fuller, 90. Lawrence), Sunderland - Tottenham 3:1 (1. a 29. z pen. Dent, 86. Zenden - 72. Crouch), Burnley - Manchester City 1:6 (72. Fletcher - 4. a 45. Adebayor, 5. Bellamy, 7. Tévez, 21. Vieira).

Reklama

Související témata: