Hlavní obsah

Trenér Francie Domenech zkritizoval krajana Wengera

PAŘÍŽ

Trenér francouzské fotbalové reprezentace Raymond Domenech se pustil do kritiky svého krajana na lavičce Arsenalu Arséna Wengera. Kouč londýnského týmu prý příliš riskoval, když nasadil Williama Gallase ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně. Stoper nastoupil po osmizápasové přestávce způsobené zdravotními problémy a zranění lýtkového svalu si obnovil. Nyní mu hrozí, že kromě zbytku sezóny bude chybět i na MS.

Článek

"Bylo to ostudné a nezodpovědné nasadit hráče tak brzy po zranění," prohlásil Domenech s tím, že absence klíčového stopera na jihoafrickém šampionátu by ho opravdu rozhořčila.

"Kluby tedy mohou hráče platit, ale už nesmí rozhodovat o tom, kdy je nasadit?" reagoval na poznámky o dva roky mladšího krajana ironicky Wenger. "Nesouhlasím, že jsem s Gallasem riskoval. Hráč, lékaři a fyzioterapeuti prohlásili, že je fotbalista fit. A já ho stále nesmím postavit, protože ho Francie potřebuje v létě, kdy ho také platíme my?" dodal.

Podle dlouholetého kouče Arsenalu by bývalý kapitán týmu Gallas mohl být zpátky za pět týdnů a 9. května stihnout poslední kolo Premier league s Fulhamem. Domenech už dřív prohlásil, že pro mistrovství počítá jen s hráči, kteří budou zdravotně v pořádku 18. května.

Reklama

Související témata: