Hlavní obsah

VIDEO: Bent zahodil dvě penalty, přesto je hrdinou Sunderlandu

LONDÝN

I tohle se může stát v nejlepší lize světa. Nejlepší střelec Sunderlandu Darren Bent neproměnil v utkání s Tottenhamem ve 33. kole Premier League dva pokutové kopy, přesto jej fanoušci velebí. Černé kočky totiž dokázaly Tottenham porazit 3:1 a právě Bent se na výhře podílel dvěma brankami.

Foto: Owen Humphreys, ČTK

Fotbalista Darren Bent

Článek

Už před zápasem upírali fanoušci na anglického útočníka Darrena Benta svou pozornost. V dresu Tottenhamu totiž válčil od roku 2007, ale nikdy se natrvalo do základní sestavy neprosadil. Před probíhající sezónou proto odešel do Sunderlandu.

A v utkání proti Kohoutům mu trvalo pouhých 36 vteřin, než se poprvé prosadil. Ve 29. minutě se šestadvacetiletý útočník radoval z gólu znovu. V pokutovém území zahrál jeden z obránců hostů rukou a rozhodčí odpískal první penaltu v zápase. Míč si postavil Bent a nekompromisní ranou zvýšil náskok domácích.

Hattrick se Bentovi nepodařil

Bent mohl zkompletovat svůj hattrick ještě do konce prvního poločasu, když po faulu na něj ukázal sudí podruhé v zápase na puntík uprostřed pokutového území. Brankář Tottenhamu Gomes však jeho pokus zlikvidoval.

A nebyl to jeho jediný úspěšný zákrok proti penaltovému pokusu v zápase. Sunderlandu byla totiž odpískána třetí penalta v utkání ve druhé půli. K míči se znovu postavil Bent, ale hattrick mu dopřán nebyl. Brazilský gólman vyrazil jeho dělovku na tyč a míč znovu skryl v rukavicích.

Hostům se podařilo zápas zdramatizovat, když v 72. minutě snížil střídající Crouch. Jistotu dvougólového náskoku a zisku tří bodů zajistil Sunderlandu nádherným volejem Zenden.

Bent je i přes dvě neproměněné penalty z utkání s Tottenhamem třetím nejlepším střelcem soutěže. Více než jeho 22 branek vstřelili pouze Wanye Rooney z Manchesteru a Didier Drogba z Chelsea.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: