Hlavní obsah

Bednář si předpověděl gól, kterým vrátil West Bromwich do ligy

Sebevědomí fotbalovému útočníkovi Romanu Bednářovi nikdy nechybělo. A šestadvacetiletý hráč se o něj mohl opřít i v sobotním zápase proti Doncasteru, v němž jednou brankou přispěl k tomu, že se jeho West Bromwich Albion po po roce vrátí znovu do anglické Premier League.

Foto: Sport.cz

Roman Bednář v dresu WBA (vpravo) slaví trefu Chrise Brunta.

Článek

Bednář, jenž na sebe loni nechtěně upozornil i drogovým skandálem, po zápase mezi doušky šampaňského nadšeně přesvědčoval o tom, že už před více než měsícem slíbil svůj vítězný gól, který jeho tým vrátí do nejvyšší soutěže. A takový scénář se v sobotu skutečně naplnil.

"Když jsem byl před několika týdny zraněný, řekl jsem našemu fyzioterapeutovi, že vstřelím branku, která nás přivede do Premier League. Skoro přesně se to povedlo, dali jsme nakonec branky tři a neznám lepší pocit," uvedl Bednář na internetových stránkách West Bromwiche.

Bednář rozhodl v Doncasteru 16 minut před koncem přesnou hlavičkou o výhře 3:2, West Bromwich už má tři zápasy před koncem druhé ligy jistotu, že o přímý postup nepřijde, stejně jako vedoucí Newcastle, s nímž loni nejvyšší soutěž opustil. Bednářův tým se tak vyhnul zrádnému play-off, v němž týmy z třetího až šestého místa hrají o poslední volnou postupovou pozici.

Nejtěžší krok jsme zvládli

"Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší, ale my jsme to zvládli skvěle. Vyhráli jsme venku a ještě dali tři góly," pochvaloval si člen širšího kádru české reprezentace, který v sobotu zaznamenal svůj jubilejní desátý gól v sezóně.

Se spoluhráči pak hned po utkání otevřeli několik lahví šampaňského, byť před zápasem nechtěli nic zakřiknout. A s vlastními fanoušky, kterých do Doncasteru dorazily asi tři tisícovky, začali s postupovými oslavami. Bednář prý byl doslova na roztrhání, když se jim dostal do "spárů".

"Úplně mě poškrábali, jak ze mě chtěli svléknout dres a další věci," líčil Bednář s úsměvem. "Bohužel jsem jim nemohl vyhovět. Už jsem to slíbil jiným lidem," vysvětloval.

Za minulostí se neohlíží

Když byl loni v květnu přistižen, jak si kupuje od překupníka kokain a marihuanu, stal se z něj téměř muž na odpis. Na nějaký čas byl odstaven od mužstva West Bromwiche, pak dostal tříměsíční distanc a vysokou pokutu. Bednář ale kauzu dokázal ustát a v sobotu korunoval svoji cestu za "napravením".

Do minulosti se Bednář už neohlíží, myslí jen na příští sezónu a na to, jak uspět v anglické lize. V ní zatím odehrál jen jedinou sezónu, po níž ale loni s West Bromwichem sestoupil, byť se mu v ní podařilo vstřelit šest branek.

Nyní má Bednář i s celým mužstvem šanci na reparát, aby se West Bromwich udržel mezi elitou déle. "Mám tam ještě nedodělanou práci. Už jsem v minulosti několikrát řekl, že Premier League je nejlepší soutěž na světě, a já tam chci zůstat dlouhé roky. Už teď máme v týmu hodně hráčů, kteří ji mohou hrát," věřil Bednář.

Reklama

Související témata: