Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea může slavit, protože sudí jí titul naservíroval, zuřil kouč Boltonu

LONDÝN

Tříleté panování Manchesteru United nad anglickým fotbalem v úterní noci zřejmě nadobro skončilo. Pro Chelsea sice nebyl dohrávaný duel 34. kola Premier League s Boltonem vůbec snadnou procházkou, jak kouč konkurenčního Manchesteru Alex Ferguson předpovídal, soupeře ale přece jen 1:0 udolala a do středečního večerního duelu Arsenalu na Tottenhamu má v čele tabulky čtyřbodový náskok.

Článek

„Ještě si nemůžeme být ničím jistí, čekají náš čtyři těžké zápasy,“ bránil se trenér Ancelotti euforii, že na Stamford Bridge už mohou oslavovat titul, který Chelsea získala naposledy pod José Mourinhem v roce 2006.

„To mohou, protože sudí Probert jim ho naservírvoval,“ pustil se hned po utkání trenér Boltonu Owen Coyle do rozhodčího, který podle jeho mínění neodpískal ruku Drogby za bezgólového stavu a ve druhé půli pak na pokyn pomezního velkoryse přehlédl i ruku Terryho.

Trenér  Owen Coyle po zápase na Chelsea zuřil.foto: Reuters/Nigel Roddis

Coyle: Drogba je i světovým volejbalistou

„Uznávám, že Drogba je fotbalistou světové třídy, ale stejně tak by mohl být volejbalistou světové třídy. A jestliže pan asistent tvrdí, že Terry hrál ramenem, pak se to jeho rameno táhne zřejmě až ke kotníkům,“ zuřil Owen Coyle. „Chelsea je velkým favoritem na zisk titulu a když jí pomohou ještě takováto rozhodnutí, může si Carlo Ancelotti už teď mnout ruce.“

Italský trenér ve službách Chelsea Carlo Ancelotti odmítl sporné verdikty komentovat a k výkonu sudího se už vůbec nechtěl vyjadřovat. Pikantní totiž bylo, že zápas jeho týmu s Boltonem měl původně rozhodovat Chris Foy. Ten byl ovšem delegován na finále FA Cupu, v němž se 15. května ve Wembley střetne Chelsea s Portsmouthem, takže namísto něho soudcoval v úterý na Stamford Bridge Probert... A ten verdikty v inkriminovaných situacích rozpálil nejen Bolton, ale i největší konkurenty Chelsea v dostizích za titulem Manchester United a Arsenal.

Čestné chyby? Nesmysl!

„FIFA odmítá zavést do fotbalu nové technologie a tohle je výsledek. Mluví o „čestných chybách“, což je při zápasech na této úrovni, kdy je navíc tolik v sázce, úplný nesmysl. Jen se zeptejte Irů, co si o čestných chybách myslí,“ soptil třiačtyřicetiletý skotský trenér Coyle v narážce na ruku Henryho v listopadovém barážovém utkání o postup na mistrovství světa mezi Francií a Irskem, které rozhodla Henryho „čestná“ ruka.

„Je těžké přijmout porážku, neboť cítíme dvojnásobné zklamání. V Premier League nám jde o život a ze Stamford Bridge jsme mohli odvézt body. Nepotřebovali jsme k tomu štěstí, ale pouze schopného rozhodčího, který by činil správná rozhodnutí,“ nenechal se trenér Boltonu ve svém rozhořčení zastavit.

Ancelotti: Zasloužili jsme si vyhrát. Bez diskuse!

Ancelotti na jeho výpady a invektivy nereagoval. „Jedenadvacetkrát jsme vystřelili na bránu, takže jsme si zasloužili vyhrát, o tom nemůže být žádná diskuse. Hráli jsme pod obrovským tlakem a proti Boltonu to byl velice těžký zápas, ale podali jsme dobrý výkon a vyhráli, což pro nás bylo důležité. Jednoduché to ani trochu nebylo, neboť za stavu 1:0 jsme museli být opatrní až do samého konce,“ glosoval střetnutí, které rozhodl dvě minuty před přestávkou Anelka. Mimochodem prvním gólem, jenž po střeleckém půstu trvajícím od ledna ve čtrnácti zápasech vstřelil.

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelottifoto: Reuters/Eddie Keogh

Čech s oficiální stou nulou

„S Drogbou si počínali velice dobře, výborně se pohybovali, měnili místa a nakonec utkání rozhodli,“ chválil své svěřence Ancelotti, jehož tým má příležitost získat po tříleté nadvládě Manchesteru United zase titul.

„Máme ho skutečně ve svých rukou, ale musíme zůstat soustředění a klidní, jít od zápasu k zápasu a nezajímat se o výsledky ostatních týmů. Už na Tottenhamu to musíme prokázat,“ naznačil italský trenérský mág, že sobotní duel jeho svěřenců s „kohouty“ bude možná pro osud letošního ročníku Premier League klíčový.

Výjímečný byl úterní večer i pro českého gólmana ve službách Chelsea Petra Čecha, jenž udržel čisté konto a po všech předchozích dohadech mu statistici oficiálně připsali stý zápas s nulou na scéně Premier League.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: