Hlavní obsah

VIDEO: Na titul nejsme dostatečně dospělí a zralí, uznal kouč Arsenalu

LONDÝN

Titul je ztracen, to po středeční prohře na White Hart Line kouč fotbalového Arsenalu Arséne Wenger moc dobře ví. „Ukazuje se, že nejsme dostatečně zralí a vyspělí, abychom o něj mohli hrát. Teď už jsme šest bodů za Chelsea, takže naše situace je velmi obtížná,“ uznal francouzský trenér na lavičce „Kanonýrů“, že ani v této sezóně Arsenal k primátu v Premier League nepřivede.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Dánský útočník ve službách Arsenalu Nicklas Bendtner (vlevo) se raduje z branky, která ovšem na prohře na Tottenhamu nic nezměnila.

Článek

Arsenalu přitom mělo nahrávat v možná klíčovém duelu v boji o titul všechno. Statistiky mluvící o tom, že jedenáct dlouhých let v lize s Tottenhamem neprohrál, stejně jako nedělní šokující prohra soupeře v semifinále FA Cupu s Portsmnouthem, která měla „Kohouty“ pořádně otřást. Opak však byl pravdou!

Tah s teanagerem malým zázrakem

„Fantastické podat takovýto výkon tři dny po prohře ve Wembley. Moji hráči ukázali velký charakter,“ vynášet svůj tým skoro až do nebes kouč Tottenhamu Harry Redknapp, jemuž náramně vyšel tah s nasazením devatenáctiletého teenagera Danny Rose, jenž na scéně Premier League debutoval. Jeho gól byl skutečně parádní... „Sázka na Dannyho byla malý zázrakem. Dal jsem mu velkou šanci a on zareagoval tím nejlepším možným způsobem. Jeho volej byl jedním slovem skvělý,“ rozplýval se domácí trenér.

Trenér Tottenhamu Harry Redknappfoto: Reuters/Dylan Martinez

Cesta do Ligy mistrů je reálná

Aby ne, když se jeho týmu po výhře 2:1 nabízí reálná šance na čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů, což by v táboře Tottenhamu překrylo zklamání z nedění hořké sprchy ve Wembley. „Před zápasem jsem hráčům jasně řekl, že pokud po jedenácti letech konečně v lize Arsenal porazíme, budeme mít naději na čtvrté místo. A oni za vítězstvím šli celých devadesát minut. Usilovně, ale férově, takže Arsenal nemá sebemenší důvod si na cokoli stěžovat,“ narážel Redknapp na stesky, které v předchozích zápasech pronášel jeho kolega Wenger na adresu soupeřů.

„Bude to ještě těžká cesta, protože už v sobotu hrajeme doma s Chelsea, ale mužstvo je v dobré formě, šest posledních zápasů vyhrálo, takže na čtvrté místo bychom mohli dosáhnout,“ plánoval Redknapp.

Wenger: Ztráta už je příliš velká

Zato kouč Arsenalu ví, že vidina titulu se po středeční prohře nadobro rozplynula. „Ztratili jsme zápas, který jsme si nemohli a nesměli dovolit prohrát. Ostatně, i remíza by pro nás byla málo. Nejsme prostě dostatečně zralí a dospělí, abychom o něj hráli,“ objektivně připustil Arséne Wenger. „Reálná šance na titul je pryč a i kdyby Chelsea a Manchester United body ztratily, naše šestibodová ztráta je čtyři kola před koncem příliš veliká.“

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wengerfoto: Reuters/Darren Staples

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Závěrečný program vedoucího tria Premier League </strong></td></tr><tr><td><strong>Chelsea (34 zápasů/ 77 bodů):</strong> Tottenham (venku), Stoke City (doma), Liverpool (venku), Wigan (doma). </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Manchester United (34 zápasů/ 73 bodů):</strong> Manchester City (v), Tottenham (d), Sunderland (v), Stoke City (d). </td></tr><tr><td><strong>Arsenal (34 zápasů/ 71 bodů):</strong> Wigan (v), Manchester City (d), Blackurn (v), Fulham (d). </td></tr></tbody></table>I přes prohru na severu Londýna a zmařené naděje na titul však Wenger jistá pozitiva na hře svého týmu našel. Výkon pětatřicetiletého veterána Solla Campella, návrat Nizozemce Robina van Persieho po pětiměsíční pauze zaviněné poraněnými vazy v kotníku.

„Sol byl jedním z našich nejlepších hráčů, který mohl být příkladem pro mnohé ostatní. Ukázal jim, co je zapotřebí k tomu, abychom mohli pomýšlet na tituly a získali jej. A na Van Persiem, jenž si nekopl do míče pět měsíců, bylo také vidět, že přináší do naší hry také něco jiného a zvláštního,“ kvitoval Wenger výkon dvou zmiňovaných hráčů, který by mohl být nadějí Arsenalu v posledních čtyřech kolech Premier League.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: