Hlavní obsah

Gangy v Anglii údajně vydírají ligové fotbalisty

Fotbalisté v anglické Premier League mají údajně problémy s místními gangy. Podle BBC musí nejmenovaný hráč platit gangu každé tři měsíce 15 tisíc liber (asi 430 tisíc korun) za svou ochranu, jinak mu prý hrozí zranění, které by ukončilo jeho kariéru.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Alberto Aquilani z Liverpoolu (vpravo) střílí na branku Arsenalu ve 4. kole Carling Cupu. (ilustrační foto)

Článek

Člen jednoho z jiholondýnských gangů BBC prozradil, že jeden ze současných hráčů Premier League vyrůstal v gangu, což ho provází i po letech. Nyní tak musí platit za svou ochranu. V opačném případě mu hrozí vážné újmy na zdraví.

"Šéfové gangu mu přikázali pravidelně platit, aby byl v bezpečí," řekl člen gangu. Podle něj hráče neochrání ani najatá ochranka. "Vždy jsou tu rodinní příslušníci, přátelé a blízcí lidé. Ochranka je nedokáže ohlídat všechny," dodal.

Podle bývalého bodyguarda slavného fotbalisty Davida Beckhama Paula Hughese není podobné jednání ničím výjimečným. "Hodně fotbalistů pochází z chudých čtvrtí a z předměstí. Mají tak stále kontakty z dob, kdy chodili s kamarády po ulicích. Myslím, že takových případů, kdy platí za svou bezpečnost gangům, je více," řekl Hughes.

Vydírání fotbalistů není v Anglii neobvyklé. Jiný fotbalista měl být nafocen ve striptýzovém klubu a neznámý pachatel po něm požadoval sto tisíc liber (asi 2,8 miliónu korun), jinak fotografie zveřejní v tisku.

Reklama

Související témata: