Hlavní obsah

Čechova Chelsea si prohrou boj o titul zkomplikovala, United jsou zase ve hře

PRAHA

Všechno je jinak. Fotbalisté londýnské Chelsea mohli po odehraných sobotních utkáních 35. kola Premier League už pomyslně sahat po trofeji pro vítěze ligy, ale skutečnost je úplně jiná. Manchester United totiž díky Scholesově gólu v nastavení vyhrál nad City 1:0, a když Chelsea padla na Tottenhamu po prohře 1:2, dělí Rudé ďábly od týmu Blues už pouze jediný bod. A to přitom v sobotu tři kola před koncem mohl být rozdíl již sedmibodový!

Foto: ČTK/AP

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Na White Hart Lane se poprvé slavilo v 15. minutě. Stoper hostů Terry zahrál ve vlastním vápně rukou a útočník Kohoutů Defoe nedal českému brankáři Petru Čechovi z pokutového kopu žádnou šanci. Zápas ve velkém tempu se musel divákům líbit. Zajímavé fotbalové momenty byly k vidění na obou stranách. Když chvíli před odchodem do šaten vsítil Gareth Bale druhý gól do sítě Chelsea, při němž míč z hranice vápna letěl k bližší tyči Čechovy branky, vypadalo to s Blues hodně špatně.

Tottenham se i nadále nechtěl vzdát představy, že po zisku tří bodů přeskočí na čtvrtou příčku Manchester City, který předtím prohrál doma s United. Kohouti tak do svého soupeře bušili bez přestání a nervozita na straně hostů byla čím dál tím patrnější. V 55. minutě se ve středu hřiště strhla pořádná mela. Deset minut nato byl dokonce po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Blues Terry, když byl poprvé napomínán jen pouhé tři minuty předtím. Oba týmy se pak i nadále draly za vstřelením gólu. Dvakrát se zaskvěl Čech, a když v nastavení snížil Lampard, vypadalo to na drama. To však už gól nepřineslo.

Derby se šťastným koncem pro United 

Na stadiónu City of Manchester byl od samého začátku zápasu vidět hodně vyrovnaný duel. Poprvé mohl otevřít skóre útočník domácích Carlos Tevez, jehož dobře zatočený pokus ze standardní situace však v 9. minutě Van der Sar do svých rukavic lapil. Po čtvrthodině zápasu se ukázal v dobrém světle kanonýr Rudých ďáblů Wayne Rooney. Ten obral o míč Kompanyho a až blok Toureho znamenal změření Rooneyho šance.

Nato se hra obou týmů přestěhovala mezi obě šestnáctky a fanoušci tak viděli jen náznaky gólových šancí. Až čtvrthodiny před koncem to na trávníku opět ožilo. Na jedné straně se v blízkosti brány United objevil z ničeho nic Barry, ale o míč byl dle sudího čisté obrán. Vzápětí se v těžké pozici tváří v tvář brankáři objevil na druhé straně hřiště Giggs. Given na něj však vyzrál. To se ovšem nedalo říct o hlavičce veterána Schoese, který v nastavení rozhodl o šťastné výhře pro hosty.

Anglická fotbalová liga 35. kolo:
Manchester City - Manchester United 0:1 (90.+3 Scholes),  Birmingham - Hull 0:0, Blackburn - Everton 2:3 (69. N´Zonzi, 81. Roberts - 4. Arteta z pen., 79. Yakubu, 90. Cahill), Fulham - Wolverhampton 0:0, Stoke - Bolton 1:2 (13. Kitson, 85. a 88. M. Taylor), Sunderland - Burnley 2:1 (25. Campbell, 41. Bent - 82. Thompson), Tottenham - Chelsea 2:1 (15. Defoe z pen., 44. Bale - 90.+ Lampard)

Reklama

Související témata: