Hlavní obsah

Wenger: Španělská liga by byla pro Fábregase krokem zpět

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger zrazuje svého svěřence Franceska Fábregase od úvah o přestupu do Barcelony. Týmový kapitán by si podle Wengera odchodem do svého mateřského klubu pohoršil, protože španělská liga nemá odpovídající kvalitu.

Článek

"Španělská liga by byla krokem zpět. Ve čtvrtek jsem se díval na zápas Almeríe s Realem a po půl hodině jsem chtěl přepnout. Bylo to k nekoukání," řekl Wenger pro klubový web. "Ve Španělsku mají dva dobré týmy, to uznávám, ale ten třetí je přes 20 bodů za nimi," dodal francouzský trenér.

"Hráči, kteří chtějí dosáhnout velkých věcí, jdou do Anglie. Je tu nejlepší soutěž na světě, protože má nejbohatší kluby," řekl šedesátiletý kouč, podle nějž neúčast anglických klubů v semifinále Ligy mistrů neznamená ústup Premier League ze slávy.

O Fábregasově návratu do Barcelony, kde do roku 2003 působil šest let v mládežnických kategoriích, se spekuluje celou sezonu. Zájem o tvůrce hry, který v současnosti laboruje se zlomeninou lýtkové kosti, mají i další týmy včetně Realu Madrid a Manchesteru City.

Podle defenzivního univerzála Arsenalu Alexandra Songa ale španělský reprezentant po sezoně neodejde. "Jsme s ním ve styku každý den a nikdy nemluvil o odchodu do Barcelony. Arsenal miluje a řekl mi, že s ním chce začít vyhrávat trofeje," poznamenal Song.

Reklama

Související témata: