Hlavní obsah

Arsenal zkolaboval na hřišti Wiganu, Rosický tak má zřejmě po titulu

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu podlehli v 35. kole anglické ligy Wiganu na jeho hřišti 2:3, přestože ještě deset minut před koncem vedli o dvě branky. Svěřenci trenéra Arséna Wengera prohráli během týdne druhý zápas za sebou a jsou zřejmě definitivně ze hry o titul. Tři kola před koncem totiž ztrácejí na vedoucí Chelsea už šest bodů.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wenger

Článek

Londýnský celek poslal do vedení čtyři minuty před přestávkou třetím ligovým gólem v sezoně Walcott. Jednadvacetiletý útočník převzal přihrávku od Bendtnera a svůj únik se štěstím zakončil střelou pod padajícím Kirklandem.

Hostům vyšel i nástup do druhé půle a už po třech minutách zvýšil na rozdíl dvou branek po rohovém kopu hlavičkující Silvestre. Francouzský stoper se dočkal premiérové soutěžní branky v sezoně. V závěrečných minutách však domácí předvedli dokonalý obrat.

Nejdříve snížil přesnou ranou záložník Watson a v 89. minutě vyrovnal obránce Bramble, který potrestal minelu brankáře Fabianského po rohovém kopu. V první minutě nastaveného času pak rozhodl o první ligové výhře Wiganu nad Arsenalem v historii Francouz N'Zogbia povedeným "angličanem".

Záložník Tomáš Rosický, jenž nastoupil v základní sestavě "Kanonýrů", odešel ze hřiště těsně po prvním gólu Wiganu.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Wigan - Arsenal 3:2 (80. Watson, 89. Bramble, 90.+1 N'Zogbia - 41. Walcott, 48. Silvestre), Portsmouth - Aston Villa 1:2 (10. Brown - 17. Carew, 82. Delfouneso).

Reklama

Související témata: