Hlavní obsah

VIDEO: Dostali jsme ránu, ale titul máme pořád ve svých rukou, nabádá hráče kouč Chelsea

Zdeněk PavlisSport.cz

Na Tottenhamu sice Chelsea padla a navíc přišla i o vyloučeného kapitána Johna Terryho, ale i tak má tři kola před koncem anglické Premier League titul pořád ve svých rukou. „Však to bylo také to první, co jsem ještě v šatně na White Hart Lane hráčům připomínal,“ glosoval překvapivou zápletku v dostizích za ligovým primátem italský kouč ve službách Blues Carlo Ancelotti, jehož tým dal prohrou na trávníku Gunners konkurenčnímu Manchesteru United novou naději.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zklamaný útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

Pro Ancelottiho to byla rána. Pro jeho Chelsea ještě větší. Zvládnout zápas na Tottenhamu a odvézt z White Hart Lane tři body, mohli Blues už pomalu slavit titul. S čtyřbodovým náskokem na obhájce Manchester United a losem posledních tří kol, v nichž hrají doma se Stoke City, nastoupí na hřišti Liverpoolu a končit budou s Wiganem, by jim Fergusonovi „Rudí ďáblové“ už primát těžko sebrali.

Neville: Tu pomoc jsme potřebovali

Jenže po prohře Chelsea na Arsenalu vítěz posledních tří ročníků Premier League znovu žije. „Tu pomoc jsme moc a moc potřebovali. Přičinili jsme se o ni ale i my sami, protože naše výhra v derby s Citzens dostala Chelsea pod tlak, čehož dokázal Tottenham využít,“ blahořečil „Kohoutům“ kapitán Fergusonova týmu Gary Neville doufajíc, že se ve zbývajících třech kolech jeho tým ještrě nějaké pomoci dočká. Třeba od Liverpoolu!

Wenger: K výmluvám se nesnížím

I Arsenal měl ovšem možnost přiblížit se vedoucí Chelsea na dosah a do hry o titul se znovu přihlásit, jenže nabízenou šanci nepochopitelně odmítl. Totálně zpackanou poslední desetiminutovkou, během níž inkasoval dva góly, totiž prohrál 2:3 ve Wiganu, na vedoucí Chelsea ztrácí tudíž dál šest bodů a o ligovém primátu už nemůže ani snít.

„Mohl bych hledat různé výmluvy, ale k nim se nesnížím. Našeho výkonu a tohoto zápasu by byly nedůstojné. Těžko pochopit, co se s hráči stalo a proč v závěru tak zpohodlněli, ztratili důslednost a koncentraci, za což byli ztrestáni,“ zuřil francouzský kouč Arsenalu Arsene Wenger, jehož tým srazila další z fatálních chyb polského brankáře Fabianskiho, který domácímu Bramblemu druhý gól doslova vnutil..

Tři kola před koncem soutěže si je moc dobře si vědom, že manko šesti bodů nesmaže ani zázrakem, přesto se odmítá o ztracených nadějích bavit. „Teď se musíme soustředit na zbývající zápasy a pokusit se je vyhrát. Pak se uvidí,“ uťal rázně všechny debaty a spekulace.

Ancelotti: Terrymu nic nevyčítám

Jenže Arsenal titul ve svých rukou nemá a Manchester rovněž ne. Záleží totiž jen na Chelsea, jak si ve zbývajících třech zápasech povede a zda 9. května bude slavit titul. Tři body ze svého aktiva již prohospodařila, takže další ztrátu už si nemůže dovolit.

„Stále máme na United bod k dobru, ale na ten spoléhat nemůžeme. A na výpomoc někoho jiného rovněž ne, i když třeba právě Tottenham je momentálně ve velmi dobré formě a klidně může příští týden na Old Trafford nad Manchesterem United vyhrát. Jenže na to myslet nesmíme,“ odmítl jakékoli spekulace nad závěrečnými třemi koly Premier League kouč Chelsea Carlo Ancelotti.

Závěrečný program vedoucího tria Premier League
Chelsea (35 zápasů/77 bodů): Stoke City (doma), Liverpool (venku), Wigan (doma).
Manchester United (35 zápasů/ 76 bodů): Tottenham (doma), Sunderland (venku), Stoke City (doma).
Arsenal (35 zápasů/ 71 bodů): Manchester City (doma), Blackburn (venku), Fulham (doma).

„Prohra se Spurs pro nás byla samozřejmě velkou ránou, ztráta Terryho rovněž. Nic mu ale vyčítám, protože sám jsem fotbal hrál a vím, že člověk prostě někdy ztratí kontrolu sám nad sebou. Mnozí mu to teď vyčítají a předhazují mu, že na Tottenhamu nehrál moc, ale dívejme se a hodnoťme celoou jeho sezónu. A v ní byl Terry naprosto fantastický,“ hájil italský kouč ve službách Chelsea vyloučeného kapitána.

Rozhodne až 9. květen?

„Nicméně pořád máme všechno ve svých rukou, jen nesmíme panikařit. Titul je velmi blízko a ten boj je obrovsky vzrušující,“ připustil italský kouč, že možnost přinést po čtyřech letech na Stamford Bridge znovu ligový primát ho úplně pohlcuje.

„Musíme ale příští víkend doma porazit Stoke a pak vyhrát i dva zbývající zápasy. Od samého začátku jsem říkal, že rozhodovat bude až úplně poslední zápas, ne-li poslední minuty a teď se má slova naplňují.“

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: