Hlavní obsah

Nesmysl! Do důchodu jít nemíním, ohradil se kouč Manchesteru Alex Ferguson

MANCHESTER

Sir Alex Fergusion se ostře ohradil proti informacím, že na konci příští sezóny opustí svůj Manchester United a odejde do fotbalového důchodu. „Je to absolutní nesmysl, na němž není ani špetka pravdy,“ prohlásil kouč Rudých ďáblů na páteční tiskové konferenci před zápasem 36. kola Premier League mezi Manchesterem United s Tottenhamem.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson popřel, že by chtěl odejít do fotbalového důchodu.

Článek

Byl to trochu šok, když se do světa rozletěla zpráva, že kouč Alex Ferguson po skončení příští sezóny na lavice Manchesteru United skončí. Vždyť na Old Trafford působí už od roku 1986 a nikdo si dost dobře nedokáže představit „Rudé ďábly“ bez devětašedesátiletého Fergusona. Zvláště, když s mužstvem triumfoval v Lize mistrů, zejména, když ho v posledních třech sezónách přivedl k triumfu v Premier League a počtem vítězství tak vyrovnal rekord Liverpoolu.

Pravda, v letošní sezóně se mu už tolik nedařilo, neboť z Champions League vypadl se svými svěřenci ve čtvrtfinále a v domácí soutěži se mu začal titul také vzdalovat, ale ani to nebyl důvod, aby končil.

Nikomu místo neuvolním, durdil se Ferguson

„Je nesmysl, že bych chtěl končit.  A i kdybych se tak rozhodl, oznámím to nejprve výkonnému řediteli klubu Davidu Gillovi a rodině Glazerů, které Manchester patří,“ dementoval Ferguson informace, podle nichž už měl dokonce vybírat svého nástupce.

„Nemám naprosto v úmyslu někomu uvolňovat místo,“ otřel se i o současného kouče milánského Interu a bývalého trenéra Chelsea José Mourinha, o němž se na ostrovech vehementně spekulovalo jako o muži, který Fergusona nahradí.

Rozhodne zdraví. A to mám pevné, přidal

„S takovýmito tlaky si umím poradit. Takže jediná věc, která rozhoduje o tom, zda zůstanu, nebo odejdu, je zdraví. A mé zdraví je pevné,“ nechal se slyšet Fergusson, jenž se ještě pořád nevzdal myšlenky na zisk čtvrtého mistrovského titulu v řadě.

V Premier League ztrácí jeho tým na vedoucí Chelsea jediný bod a hodně bude záležet právě na víkendových zápasech. Manchester hraje v sobotu doma se čtvrtým Tottenhamem, Chelsea nastoupí v neděli proti Stoke City.

„Musíme vyhrát, to je jisté, i když proti Tottenhamu hrajícímu v současnosti ve výborné formě a opírajícímu se o řadu zkušených hráčů to bude těžké. Ale Chelsea si uvědomuje stejnou nutnost,“ nechtěl Ferguson příliš rozebírat psychický tlak, který na oba vedoucí týmy Premier League v těchto dnech doléhá. Přesto naznačil, že sobotním vítězstvím nad Tottenhamem by mohli jeho svěřenci Ancelottiho „Blues“ znervóznit natolik, že by nedělní duel nezvládli a selhali stejně jako před týdnem na Tottehamu.

Reklama

Související témata: