Hlavní obsah

Rosický by se mohl v létě vrátit do bundesligy, Wenger to však popřel

LONDÝN

Český fotbalový reprezentant Tomáš Rosický by se podle britského bulvárního listu Daily Mirror mohl v létě vrátit z Arsenalu do německé bundesligy. Deník bez dalších podrobností uvádí, že ve hře o devětadvacetiletého záložníka je jeho bývalý zaměstnavatel Dortmund a také Stuttgart. Kouč "Kanonýrů" Arsene Wenger však všechny podobné spekulace rezolutně popřel.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Rosický

Článek

Dvaasedmdesátinásobný reprezentant končí v Arsenalu čtvrtou sezónu, nicméně v letech 2008 a 2009 chyběl rok a půl kvůli zranění podkolenní šlachy. Loni na podzim se do sestavy vrátil a následně podepsal novou smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna. Předchozí kontrakt mu měl vypršet na konci této sezóny.

Rosický, Clichy a kdo dál?

Rosický, který do velkého fotbalu poprvé nakoukl v pražské Spartě, hrál za Dortmund v letech 2001-2006 a získal s ním jeden mistrovský titul.

Spekuluje se rovněž o odchodu obránce Gaela Clichyho, kterého by mohl Arsenal prodat do Barcelony. Mezi hlavní nové tváře londýnského klubu by pak měl patřit norský reprezentant Brede Hangeland, kterého si kouč Arséne Wenger vyhlédl z Fulhamu, dále pak brankář Joe Hart z Buirminghamu neno útočník Marouane Chmakh z Bordeaux.

Všechna jména jsou špatně, tvrdí Wenger

Trenér "Kanonýrů" Arsene Wenger však všechny spekulace o odchodech některých hráčů a příchodu posil resolutně popřel. "Některé zvěsti a informace o přestupech jsem v novinách samozřejmě četl, ale všechny jsou špatné. Úplně všechny," pravil resolutně.

"Neptejte se mě proto na žádné jméno, protože se všemi jste vedle," usadil anglické novináře a jen dodal: "Spekulujete o novém brankáři, ale my máme Almuniu, Fabianského a do kádru se může vrátit dvacetiletý Wojciech Szczesny hostující v Brentfordu, kde chytá velice dobře. Proč bych měl shánět dalšího gólmana?!"

Otázky na nové posily vůbec Wengera vytočily. "Teď nejsem myšlenkami na přestupovém turhu, ale u posledních dvou kol Premier League, jež náš ještě čekají. Na ty se zaměřuji."

Reklama

Související témata: