Hlavní obsah

Buď hrdý na to, že hraješ za Arsenal, kritizuje Wenger Aršavina

Cítí se dotčeně. A není se mu co divit. Trenér Arsenalu Arséne Wenger si musel na začátku tohoto týdne přečíst informace tisku o tom, že jeden z jeho nejlepších hráčů Andrej Aršavin touží po přestupu do Barcelony. „To samozřejmě neschvalujeme,“ reaguje vzápětí francouzský trenér na lavičce Kanonýrů.

Článek

Ruský ofenzivní záložník momentálně léčí své poraněné lýtko v Rusku. Informaci o Aršavinově zájmu obléknout dres katalánského celku přinesl ruský Sport Express. „Pokud bych hrál jedinou sezónu za Barcelonu, byl by to pro mě vrchol fotbalové kariéry,“ řekl mimo jiné s tím, že bylo vždy jeho snem hrát na Nou Campu.

Před dvěma lety k tomu měl velmi blízko. Španělský celek měl o jeho služby vážný zájem, ruský reprezentant se však nakonec stěhoval do Londýna. Arsenal za něj totiž nabídl Zenitu Petrohrad vyšší nabídku.

Hráč má svůj tým chránit, říká Wenger

Wenger je výrokem svého svěřence zmatený. „Jsem velice zklamaný, protože Aršavin ukazuje zcela odlišné postoje. Na jednu stranu chce prodloužit kontrakt u nás a pak se objeví zprávy z Ruska. Jen velmi těžko se to dá vysvětlit,“ mrzí Wengera.

Přitom to není první prohlášení, kterým překvapil nejenom fanoušky Kanonýrů, ale i kouče Wengera. V únoru prohlásil, že jeho tým nemůže vyhrát titul v Premier League a o měsíc později své prohlášení zopakoval. Tento nedostatek respektu se francouzskému trenérovi samozřejmě nelíbí. „Pokud jste v Arsenalu, jste v Arsenalu. Pokud budete někde jinde, budete jinde. Domnívám se, že hrdost hráče nutí svůj klub chránit,“ vysvětloval Wenger svůj náhled na celou záležitost.

„Přitom u nás vypadá velmi šťastně. Měli byste se ho zeptat, odkud ty informace pocházejí,“ vyzval trenér novináře. „My to samozřejmě neschvalujeme,“ řekl rozhodně, ale na závěr dodal: „Ale snažím se brát od celé záležitosti odstup. Někdy se stanou chyby v překladu, někdy navíc tyto fámy vypouští někteří agenti, kteří těží z přestupu hráčů“.

Reklama

Související témata: