Hlavní obsah

Chelsea přejela Liverpool, Manchester odpověděl výhrou v Sunderlandu

LIVERPOOL

Fotbalisté londýnské Chelsea udělali důležitý krok k titulu v anglické Premier League. Ve 37. kole porazili Liverpool na jeho hřišti 2:0, skóre přitom mohlo být výraznější. Domácí od debaklu zachránil vynikající gólman Pepe Reina. Chelsea mohla v případě zaváhání Manchesteru United v Sunderlandu slavit titul již v neděli, ale svěřenci kouče Fergusona duel vyhráli 1:0. Korunovace mistra se tak odkládá.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda z gólu.

Článek

Úsilí domácích o dobrý výsledek rozbil Gerrard, když ve 33. minutě doslova na stříbrném podnose naservíroval nesmyslnou malou domů gól hostům. Jeho přihrávku Reinovi vystihl Drogba, udělal gólmanovi kličku a bezpečně skóroval. Gerrard v tu chvíli už věděl, že kanonýr Chelsea jeho pochybení potrestá a bezmocně se chytal za hlavu. Pro Drogbu to byl již 26. gól v sezóně, čímž se dotáhl na Wayna Rooneyho v tabulce střelců Premier League.

Vzápětí mohl zvýšit Lampard, z hranice pokutového území vypálil utěšenou ránu, ale v tu chvíli mu ještě gól nebyl přán. Druhá branka zápasu padla až krátce po obrátce, v 54. minutě se trefil právě Lampard a navýšil vedení Chelsea. Jeho gólové ráně předcházela povedená kombinace a nádherná finální přihrávka Anelky.

Následně už naplno vypukly oslavy v sektoru hostujících fanoušků. „United, díváte se?“ skandovali rozdivočelí příznivci Chelsea. Manchester hraje v Sunderlandu až po Chelsea a musí vyhrát, aby udržel naději v boji o titul. Zatímco fandové londýnského klubu slavili, spousta liverpoolských fans se zvedla ze sedaček a opouštěla stadión už čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Není divu, na to, co se dělo na trávníku s jejich mužstvem, se nemohli dívat. I za stavu 0:2 to totiž před domácí svatyní hořelo, Reina měl co dělat, aby vše dokázal hasit. Dva skvělé zákroky předvedl proti Anelkovi, vytáhl se v souboji s Maloudou, z přímého kopu ho ohrozil Ballack, pak Reina čaroval i proti Kalouovi. V tu chvíli to vypadalo, že Liverpool na trávníku není a Chelsea hraje v jedenácti jen proti domácímu gólmanovi.

Hráči United výhru neslavili

Manchester znal výsledek z Liverpoolu, věděl, že musí v Sunderlandu vyhrát, aby udržel naději na obhajobu. Proto se do domácích pustil zhurta a především veterán Giggs se několikrát dostat do nadějné pozice.

Nakonec to byl ale druhý krajní záložník Nani, kdo zařídil důležitý gól. Na pravé straně vápna se k němu dostal míč a portugalský reprezentant ho křížnou střelou napálil k tyči.

Manchester poté mohl několikrát vedení pojistit, ale především Berbatov zahodil tři vyložené šance. Sunderland se však nevzmohl na vyrovnání, a tak Manchester zůstal ve hře o titul. Ani sami hráči však už zřejmě moc nevěří, že Chelsea si titul nechá vzít, což dokázali i tím, že výhru v Sunderlandu vůbec neslavili.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Liverpool - Chelsea 0:2 (33. Drogba, 54. Lampard), Fulham - West Ham United 3:2 (45. Dempsey, 58. vlastní Cole, 79. Okacha Chuka - 61. Cole, 90. Franco), Sunderland - Manchester United 0:1 (28. Nani).

Reklama

Související témata: