Hlavní obsah

Arsenal prohrál v Blackburnu a může přijít o přímý postup do LM

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu prohráli v dohrávce 37. kola anglické ligy na hřišti Blackburnu 1:2. Tým trenéra Arséna Wengera, ve kterém dnes chyběl Tomáš Rosický, tak může přijít o třetí místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Zklamaní fotbalisté Arsenalu

Článek

Arsenal sice poslal do vedení už ve 13. minutě nizozemský útočník Robin van Persie, domácím se ale těsně před přestávkou podařilo díky Davidu Dunnovi vyrovnat. O výhře Rovers rozhodl v 68. minutě Chris Samba.

Blackburn se může v současné sezoně pochlubit skvělou domácí bilancí v soubojích s týmy tzv. "Velké čtyřky". Svěřenci kouče Sama Allardyce na stadionu Ewood Park remizovali s Chelsea, Liverpoolem i úřadujícím mistrem Manchesterem United.

Arsenal si porážkou zkomplikoval boj o třetí příčku, která zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů. Sesadit ho může čtvrtý Tottenham nebo pátý Manchester City, které mají vzájemný středeční zápas k dobru.

Ve druhém dnešním duelu remizoval Hull ve Wiganu 2:2 a po dvou sezónách sestupuje do druhé ligy, kam ho doprovodí Portsmouth a Burnley.

Pondělní výsledek měl však pro Hull pramalý význam, protože i v případě výhry by se naděje na udržení v Premier League pohybovala v oblasti velmi divoké teorie. Pokud by Wigan porazil, mohl se sice v posledním kole bodově dotáhnout na West Ham na 17. příčce, která jako poslední zajišťuje záchranu, ve prospěch United by však hovořilo výrazně lepší skóre.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Wigan - Hull 2:2 (30. Moses, 90.+3 Gohouri - 42. Atkinson, 64. Cullen), Blackburn - Arsenal 2:1 (44. Dunn, 68. Samba - 13. Van Persie).

Reklama

Související témata: