Hlavní obsah

Chelsea míří za titulem, Abramoviče ale zajímá, proč selhala v Lize mistrů

LONDÝN

Nezáleží na tom, jak moc úspěšný bude trenér fotbalové Chelsea Carlo Ancelotti ve zbytku sezóny. Ačkoliv útočí na anglický ligový titul i pohárovou trofej, ruský vlastník klubu Roman Abramovič chce vědět, proč jeho milionářský tým opět zklamal v Lize mistrů. „Bez ohledu na úspěchy musí mít Ancelotti na tohle odpověď,“ varoval italského kouče britský deník The Sun.

Foto: Archiv

Roman Abramovič s rodinou

Článek

Listu to potvrdil i ředitel klubu Mike Forde. „Den poté, co vyhrajeme titul, si musíme sednout nad tím, proč jsme opět nevyhráli Ligu mistrů. Cílem ve fotbalu je být lepší každý den, proto se na příčiny selhání musíme zaměřit,“ citoval ho The Sun.

Chelsea je jen krůček od titulu v Premier League a vše má ve svých rukou. K ligové koruně jí stačí porazit v neděli Wigan. Stejně tak je Chelsea na dohled vítězství v prestižním FA Cupu, s Portsmouthem se ve finále utká 15. května.

I když Ancelotti s Chelsea získá obě domácí trofeje, Abramovičovo zklamání z vyřazení v Lize mistrů to příliš nezmírní. Rus i nadále sní o tom, že z Chelsea udělá nejobávanější klub na světě. To se ale zatím příliš nedaří. Nejblíže vítězství v Lize mistrů byl londýnský celek v roce 2008, kdy skončil těsně pod vrcholem. V moskevském finále podlehl domácímu rivalovi Manchesteru United až po penaltovém rozstřelu.

Reklama

Související témata: