Hlavní obsah

Trenér Manchesteru City Mancini se vyhazovu nebojí

MANCHESTER

Ačkoli trenér Roberto Mancini nedovedl fotbalisty Manchesteru City do Ligy mistrů a nesplnil tak cíl, s kterým ho bohatí majitelé loni v prosinci k týmu přivedli, vyhazovu po sezóně se nebojí.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini

Článek

"Myslím, že tu zůstanu. A proč ne? Pracoval jsem tady pět měsíců a příští sezónu můžeme vybudovat tým, s kterým můžeme dosáhnout něčeho úžasného," uvedl Mancini po úterním přímém souboji o klíčové čtvrté místo v Premier League s Tottenhamem, který hráči City prohráli 0:1.

Bývalý kouč Interu Milán Mancini vystřídal v prosinci Marka Hughese, u kterého měli šéfové klubu pochyby, zda ambiciózní tým dovede do vytoužené Ligy mistrů. Po úterní domácí porážce v předposledním ligovém kole je však jasné, že i pod Mancinim skončí Manchester City nejlépe pátý.

 Chce uspět v Evropské lize

"Samozřejmě jsme zklamáni, protože šanci jsme měli, ale na druhou stranu musíme být hrdí na dobrou sezónu. Nebudeme hrát Ligu mistrů, ale pokusíme se maximálně uspět v Evropské lize," uvedl bývalý italský reprezentant. "Kdybychom skončili čtvrtí, odvedli bychom dobrou práci. Ale když o čtvrté místo přijdete o bod nebo dva, také je to dobrá práce," dodal Mancini, jenž v předchozím působišti Interu vydržel čtyři sezóny.

Reklama

Související témata: