Hlavní obsah

VIDEO: Kouč Tottenhamu Redknapp pod barelem vody, aneb Jak se slaví Liga mistrů

Ostře sledovaný duel o čtvrté místo anglické Premier League zvládli na půdě Manchesteru City v přímém souboji lépe fotbalisté Tottenhamu. Ti ve středu slavili díky Crouchovi výhru 1:0, která jim zajistila čtvrtou příčku a tím postup do Ligy mistrů v příští sezóně. Kohouti si to následně dokázali pořádně užít, což dokládá i video s totálně smočeným koučem Harry Redknappem.

Článek

Poprvé v historii si Tottenham vybojoval postup do Ligy mistrů, což jeho hráči patřičně oslavili. Když jejich trenér Redknapp po vítězném utkání v Manchesteru proti Citizens dával rozhovor pro televizní stanici, přiběhli k němu znenadání jeho svěřenci s plným barelem vody, která ho chvíli nato smočila od hlavy až k patě.

„Jsem úplně promočený, ale jsem nadšený. Pro klub je to skvělé,“ byl v euforii zkušený kouč Tottenhamu. „Před sezónou jsem si myslel, že City budou jediným klubem, který má šanci dostat se do velké čtyřky. U nás jsem doufal, že se snad dostaneme mezi prvních sedm a podaří se nám vybojovat si postup do Evropské ligy. Toto je ovšem něco neočekávaného,“ dodal šťastný kouč.

Báli se sestupu

O takovém úspěchu se tedy Redknappovi ani nezdálo. Když před 18 měsíci tým přebíral, měli Kohouti z osmi zápasů jen dva body. „V době mého příchodu se prezident klubu obával sestupu,“ říká nyní opěvovaný kouč. „Je neskutečné, kam jsme došli z místa, kde jsme byli předtím,“ pokračoval.

„Tato soutěž je o 38 zápasech, v nichž jsme dokázali několikrát předvést dobrý fotbal,“ myslí si skromný Redknapp, který Tottenham dovedl na evropskou scénu poprvé od roku 1961. Pokud se jeho svěřencům v neděli podaří porazit Burnley, a Arsenal prohraje s Fulhamem, skončí Kohouti nakonec dokonce třetí a nebudou muset absolvovat předkolo Champions League.

Reklama

Související témata: