Hlavní obsah

VIDEO: Za rok se titul vrátí na nejlepší místo na světě. Na Old Trafford, vzkázal Ferguson Ancelottimu

MANCHESTER

Jako pravý anglický gentleman se sice sir Alex Ferguson zachoval a trenérovi Chelsea Ancelottimu k mistrovskému titulu gratuloval, hned mu však také vzkázal: „Příští rok ho vrátíme na nejlepší místo na světě. Na Old Trafford!“ Trenér Manchesteru United totiž moc těžce nesl, že tříleté kralování jeho týmu nad anglickou fotbalovou Premier League skončilo.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United. Titul letos v Premier Lague nezískali!

Článek

I Ferguson věřil v zázrak. I on v koutku duše doufal, že by Wigan mohl v posledním dějství Premier League jeho Rudým ďáblům pomoci, kdyby obral Chelsea v jejím chrámu o body.

Získal jen Ligový pohár, přesto je spokojen

„Bylo moc těžké žádat a očekávat od Wiganu takovouto pomoc, přesto jsem věřil. Jakmile ale přišla informace, že prohrává o dva góly a navíc hraje jen v deseti, všechny naděje se rozplynuly,“ přiznával Ferguson, že zprávy o vývoji střetnutí na Old Trafford a kanonádě, kterou Chelsea rozpoutala, pro něho představovaly krutou ránu.

Čtyřbranková výhra nad Stoke City byla rázem k ničemu.

Trenér Manchesteru United Alex Fergusonfoto: Reuters/Nigel Roddis

Čvrtý titul v řadě Ferguson s Manchesterem United nezískal. Rekord v počtu osmnácti ligových primátů, který jeho tým drží společně s Liverpoolem, nepřekonal.

V Premier League skončil druhý, z Ligy mistrů vypadl ve čtvrtdfinále s Bayernem, na ostrovech se do finále tolik ceněného FA Cupu rovněž neprobojoval. Zůstal mu jen Ligový pohár. pro Manchester navyklý na velké triumfy vlastně cena útěchy. O to víc Ferguson překvapil, když hodnotil sezónu jako úspěšnou.

Filosofující manažer rozčarování cítí

„Záleží na tom, zda hledáte negativa nebo vnímáte pozitiva. Je to prostě jako v onom starém hlavolamu - buď chcete vidět sklenici z poloviny plnou, nebo naopak z poloviny prázdnou,“ filosofoval skotský sir na lavičce Manchesteru.

Nakonec ale přece jen přiznal, že jisté rozčarování cítí. Především z toho, že jeho tým vypadl z Ligy mistrů. „Měli jsme být finále! V konfrontaci s Bayernem jsme byli lepším týmem, jen jsme ten večer neměli potřební štěstí,“ přiznal Ferguson, že vyřazení z milionářské soutěže ho ještě nepřebolelo.

Křivdu v sobě Ferguson neudusil

Naproti tomu zklamání, že v Premier League titul neobhájil, už údajně překousl. „Všechno mohlo být jiné, kdyby loni v listopadu v našem zápase s Chelsea odpískal sudí Atkinson na Stamford Bridge faul předcházející gólu Terryho,“ připomněl ale zároveň pocit křivdy, který v sobě pořád dusí.

„Hráli jsme zábavný fotbal, měli jsme dobrou sezónu, jen se nám nedostalo patřičné odměny. Proto teď jako manažer musím všechno posoudit a s chladnou hlavou analyzovat, abychom příští rok vrátil titul na  nejlepší místo na světě. Na Old Trafford,“ vzkázal Ferguson fanouškům i soupeřům.

Italskému trenérskému mágovi na lavičce Chelsea Ancelottimu samozřejmě také. „Blahopřeji mu, je to dobrý manažer a dobrý chlap. V posledních třech letech jsem v nejtěžší lize na světě získal titul třikrát, takže vím, jak těžké ho je vybojovat. A příští rok udělám všechno, abych ho získal zase.“

Reklama

Související témata: