Hlavní obsah

Kolem hvězd zdrceného Liverpoolu létají lasa soků. Zájem je o Torrese a Gerrarda

LIVERPOOL/PRAHA

Jedno z největších zklamání uplynulého ročníku Premier League mají na svědomí fotbalisté Liverpoolu. Tragická sezóna, v níž svěřenci Rafaela Beníteze nezískali ani jednu trofej, může být zakončená pro fanoušky tím nejméně příjemným. Odchody dvou hvězd klubu - útočníka Fernanda Torrese a záložníka Stevena Gerrarda.

Článek

Před sezónou jeden z aspirantů na titul v anglické nejvyšší soutěži zklamal. Nakonec zuby nehty uhájil sedmou příčku, která mu pro příští ročník zaručuje účast alespoň v Evropské lize. Do té letos Liverpool spadnul z Ligy mistrů a probojoval se až do semifinále, kde však nestačil na španělské Atlético Madrid.

Blíž k jakékoliv trofeji však hráči z města Beatles nebyli. Ve zmiňované Lize mistrů vypadli již v základní skupině, v Carling Cupu skončili ve 4. kole a v FA Cupu dokonce ještě o jedno kolo dříve. V průběhu sezóny se hráčům nedařilo ani v Premier League a na tým se snášela kritika, která rozkolébala trenérskou židli Rafaela Beníteze. Ten ji však uklidnil, načež se rozhodli američtí vlastníci klubu Tom Hicks a George Gillett Liverpool prodat.

Zvyšující se dluhy

Loňskému druhému týmu anglické ligy se navíc prohlubují dluhy. Tým na začátku května oznámil roční ztrátu 16 miliónů liber a celkové dluhy přesáhly hranici 350 miliónů liber.

Náladě v kabině určitě nepomáhá ani i nadále nejistá budoucnost španělského kouče, o něhož má dlouhodobě zájem italský Juventus. A Benítez není jediný, o jehož služby mají zájem ostatní fotbalové celky. Největším lákadlem je kanonýr a Benítezův krajan Fernando Torres a anglický reprezentační útočník a kapitán Reds Steven Gerrard.

Pokud zůstanu, Torres s Gerrardem neodejdou

„Pokud zůstanu, nepřemýšlím nad tím, že bych Gerrarda nebo Torrese prodal,“ řekl jasně Daily Mirror Benítez. Oba vůdcové by však chtěli získávat trofeje a k tomu měl letošní Liverpool hodně daleko. Torres navíc již dříve nevyloučil, že Anfield Road opustí. Benítez proto musel odpovědět i na otázku, zda se domnívá, že by oba hráči v jeho kádru chtěli zůstat. „To je otázka pro ně,“ musel konstatovat.

Nejčastěji se spekuluje o odchodu Torrese, na kterého má zálusk hned několik předních evropských celků. S nejtučnější nabídkou se krátce po konci Premier League ozval novopečený mistr Chelsea. Tým ze Stamford Bridge nabídl za Španěla 50 miliónů liber. „Pokud by to bylo pro klub prospěšné, mohli bychom tento výjimečný obchod uskutečnit,“ připustil pro The Sun ředitel Blues Ron Gourlay.

Nově se navíc začíná spekulovat i o odchodu ikony klubu a dosavadního kapitána týmu Stevena Gerrarda. Na toho si podle Daily Mirror brousí zuby movitý Manchester City, jehož majitelé nebyli spokojeni s letošní sezónou, v níž se Citizens umístili na páté příčce a neprobojovali se tak do milionářské Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: