Hlavní obsah

Inter prý hledá náhradu za Mourinha v Liverpoolu. Kývne Benítez Italům?

LONDÝN/MILÁN

Fotbalový klub Inter Milán prý pokukuje po odchodu José Mourinha do Realu po Rafaelu Benítezovi z Liverpoolu. Napsal to britský list The Sun. Až dosud se spíše spekulovalo, že si vítěz Série A Inter namlouvá kouče anglické reprezentace Fabia Capella.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez

Článek

„Benítez je kouč, kterého jsem vždy považoval za velice dobrého, ale v tuhle chvíli není volný,“ citoval deník The Sun prezidenta Interu Massima Morattiho.

Podle italských zdrojů Interu vyhovuje, že se pozornost fotbalové veřejnosti plně soustředila na údajné námluvy s Capellem. „Inter je šťastný, že se tím podařila odvést pozornost od Beníteze,“ uvedl zdroj z Itálie.

Pokud Benítez na nabídku Interu kývne, nebude mít v Miláně na růžích ustláno. Mourinho získal s nerazzurri treble, vyhrál domácí ligu i pohár a triumfoval v Lize mistrů. A to je těžké překonat. Mourinho to pochopil a našel si jinou výzvu. „Daroval jsem novému trenérovi Interu šanci hrát o tři trofeje,“ vzkázal ještě svému dosud neznámému nástupci Mourinho.

Italský zdroj předvídá novému kouči, ať už jím bude Rafa Benítez, či nikoliv, jen cestu z vrcholu dolů. „Copak se dá překonat to, co s týmem dokázal Inter?“ zeptal se řečnicky v britském listu.

Reklama

Související témata: