Hlavní obsah

Petr Čech: Real Madrid? Nikdy neříkám nikdy

Karel FeltPrávo

Gólman fotbalistů Chelsea Londýn Petr Čech zatím žádnou konkrétní nabídku z Realu Madrid nedostal a množícím se spekulacím o tom, že by o něj měl zájem nový kouč madridského klubu José Mourinho, prý nevěnuje pozornost. Zatím. „Nikdy předem neříkám nikdy,“ poznamenal včera. „Pokud by se dohodly kluby a nabídka byla zajímavá, pak je ve fotbale možné všechno,“ dodal brankář české reprezentace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový brankář Petr Čech

Článek

„Když přijde do takového velkoklubu trenér jako Mourinho, vždycky se hned objevují jména hvězd, které by si mohl přivést. Konkrétně post brankáře ale není slabinou Realu,“ poukázal na osobnost Ikera Casillase, odchovance a kapitána klubu i španělské reprezentace. „Proto své spojení s Realem nevidím reálně,“ zůstává klidný.

I takové náhlé přestupy jsou však možné. „Před víc než rokem si téměř nikdo neuměl představit, že Cristiano Ronaldo odejde z Manchesteru United, a už sezónu válí za Real,“ konstatoval Čech s tím, že by si sám sebe docela uměl v madridském dresu představit.

Petr Čech při plážovém tenisufoto: Právo/Petr Hloušek

Některá slavná jména, o nichž se v souvislosti s Realem píše, se mohou v jeho dresu brzy objevit. „Klub si je může dovolit. Má zájem o Lamparda, Terryho nebo Rooneyho? Vždycky to je o penězích a výši odstupného,“ zdůraznil gólman.

Podle něj madridský gigant už dlouho čeká na velký úspěch, proto získal kouče, který je vyloženě vítězným typem. „S Mourinhem jsem spolupracoval v Chelsea tři roky. Máme spolu velmi dobrý vztah. Nepochybuju, že si vybuduje tým podle svých představ a přivede si další hráče,“ konstatoval Čech.

V Realu je podle něj velká hráčská kvalita. „Mužstvo potřebuje spíš lepší organizaci hry, systém, který umí Mourinho týmu dát. Real sedm let nepřešel v Lize mistrů osmifinále a s Mourinhem může soutěž vyhrát. Ale nemusí to být hned,“ odhaduje český reprezentant.

Branku Chelsea hájí už šest let. „Jsem tu spokojený. Jediné, co mi s Chelsea chybí, je vítězství v Lize mistrů. Věřím, že se ho můžu dočkat,“ přál si.

Reklama

Související témata: