Hlavní obsah

Kdo nahradí Beníteze v Liverpoolu? Mluví se i o Hiddinkovi

LIVERPOOL

Trenérská židle ve fotbalovém Liverpoolu je jednou z nejprestižnějších, tudíž není divu, že po čtvrtečním odchodu Španěla Rafy Beníteze si na post dělá zálusk hned několik koučů. Britský deník Daily Mail vidí čtyři možné kandidáty, mezi nimi jmenuje i tureckého trenéra Guuse Hiddinka, který už v minulosti načas vedl Chelsea.

Foto: Toby Melville, Reuters

Guus Hiddink (vlevo) na jednom z posledních tréninků Chelsea.

Článek

Dalším do party je podle Daily Mailu Martin O´Neill, který je podle britských bookmakerů zároveň největším favoritem. Jméno si udělal v Leicesteru, pak vedl Celtic Glasgow až do finále Poháru UEFA v roce 2003, v němž skotský celek podlehl Mourinhovu Portu. Později převzal Aston Villu, kterou dovedl až do finále Ligového poháru. Ale ani ten nezískal, jeho mužstvo plné anglických fotbalistů podlehlo v únoru Manchesteru United. Později z klubu odešel.

Mezi možnými Benítezovými náhradníky vidí Daily Mail také Marka Hughese, jehož zámožní arabští šejkové před časem vyhodili od kormidla Manchesteru City. Hráče City vedl rok a půl, loni v prosinci ale po sérii remíz v klubu skončil. Předtím vedl v anglické lize Blackburn.

Dalším zmiňovaným mužem je Roy Hodgson, který letos výrazně uspěl s Fulhamem v Evropské lize. Podceňovaný klub dotáhl do finále soutěže a pořádně na sebe upozornil.

O kouči Turecka Hiddinkovi již byla řeč, není třeba jej sáhodlouze představovat, mluví za něj celá řada úspěchů, a to na klubové i  mezinárodní úrovni. Vedl reprezentační celky Nizozemska, Jižní Afriky, Austrálie či Ruska. S Chelsea v roce 2009 vyhrál FA Cup a mezi fanoušky si získal řadu zastánců, kteří toužili po tom, aby zůstali.

Reklama

Související témata: