Hlavní obsah

Chelsea potvrdila: Olomoucký Kalas je náš

LONDÝN

Olomoucký fotbalový talent Tomáš Kalas oficiálně patří londýnské Chelsea. Klub oznámil, že sedmnáctiletý hráč už podepsal smlouvu, první rok však ještě stráví v Olomouci na hostování.

Foto: ČMFS

Tomáš Kalas během tréninku fotbalové sedmnáctky.

Článek

Sport.cz již dříve uvedl, že by Kalas měl přestoupit do Chelsea, jejíž branku hájí reprezentační gólman Petr Čech. Spekuluje se, že Hanáci by mohli na přestupu vydělat pohádkovou částku kolem 160 milionů korun.

Chelsea si na klubovém webu novou akvizici pochvaluje. „Je velmi atletický a rychlý, velmi dobrý v soubojích jeden na jednoho a šikovný s míčem. Věříme v jeho velký potenciál, proto jsme se ho snažili získat. Zatím ale pro něj bude dobré zůstat v Olomouci a nasávat atmosféru ligového mužstva. Těšíme se, že se k nám připojí příští rok,“ uvádí klub.

Vedle Kalase Chelsea přivedla i další mladé pušky do své akademie. Nováčky jsou záložníci Amin Affane, Danny Stenning či Archange Nkumu, brankář Jamal Blackman, dále klub přivítal Danny Millse Pappoa, Reece Loudona či Todda Kaneho. Jména vám nyní možná nic neřeknou, už za pár let je ale může v běžném hovoru používat celý fotbalový svět.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články