Hlavní obsah

Benítez mě chtěl zničit, proto jsem odešel z Liverpoolu, přiznal Benajun

LONDÝN

Izraelský záložník Jossi Benajun se pustil do tvrdé kritiky bývalého trenéra Liverpoolu Rafaela Beníteze. Podle třicetiletého fotbalisty se ho španělský kouč snažil zničit.

Článek

"Každý se mě ptá, proč jsem odešel z Liverpoolu," řekl Benajun, který nedávno přestoupil do týmu mistrovské Chelsea. "A je tady jediný důvod: Rafa Benítez," citovala fotbalistu agentura Reuters. "Nikdy mě nerespektoval, tak jak jsem si zasloužil. I když jsem hrál dobře, nikdy to neuznal," dodal.

Benítez vedl Liverpool od roku 2004, na začátku června byl však po neúspěšné sezoně propuštěn. Krátce nato nahradil Josého Mourinha u týmu vítěze Ligy mistrů Interu Milán.

"Když jsem dal gól, stejně jsem věděl, že příští zápas budu zase na lavičce," přidal Benajun na adresu bývalého kouče. "Když se mě zastali fanoušci, řekl mi, že nechápe proč," uvedl.

"Snažil se zničit mi sebevědomí. Nemůžete přece s hráčem takhle zacházet a očekávat, že bude šťastný. Byl jsem zoufalý, ale z úcty ke klubu jsem byl zticha. Hráči a vedení nicméně věděli, jak jsem se cítil," dodal.

Podle Benajuna mohlo Benítezovo arogantní chování i za odchod španělského záložníka Xabiho Alonsa a také za hádky s jeho krajanem Albertem Rierou.

"Nechci mluvit za jiné, ale všichni vědí, jak to s Albertem Rierou a Xabim Alonsem bylo," řekl izraelský reprezentant. "Se mnou to bylo stejné. Benítez se mě snažil zničit, jako zničil Rieru," prohlásil.

Reklama

Související témata: