Hlavní obsah

Hotovo! Coufal se upsal West Hamu, Slavia se může těšit na miliony

Přestup je zpečetěn. Obránce Vladimír Coufal vyměnil Slavii za anglický West Ham United, kde podepsal smlouvu do léta 2023 s opcí na další dva roky. Informaci potvrdily oba kluby. West Ham přestupovou částku neprozradil. Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka klub z Premier League zaplatí za českého reprezentanta šest milionů eur, tedy zhruba 162,5 milionu korun.

Foto: Sport.cz

Vladimír Coufal už patří West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Coufal se ve West Hamu potká s krajanem a bývalým spoluhráčem v sešívaném dresu Tomášem Součkem. „Jsem šťastným, že patřím do rodiny West Hamu. Udělám pro úspěch United všechno," uvedl pro oficiální stránky londýnského klubu, který bude reprezentovat s číslem 5 na zádech.

„O zájmu West hamu už jsem věděl delší čas. A teď jsem konečně tady a mám z toho velkou radost. Tomáš (Souček) mi o klubu říkal jen ty nejlepší věci. O stadionu, fanoušcích a perfektních spoluhráčích i realizačním týmu. Tomáš je mým velkým kamarádem, tak doufám, že mi tady pomůže," dodal 28letý zadák.

Z nové posily měl radost i kouč Kladivářů David Moyes. „Jsme potěšení, že můžeme Vladimíra přivítat do rodiny West Hamu United. Jde o hráče, kterého jsme sledovali delší čas a udělal na nás impozantní dojem. Má spousty kvalit a my věříme, že se brzy adaptuje na náročnost Premier League," pochvaloval si českého Robocopa Moyes.

„Vladimír je typem hráče, jaké chceme do klubu angažovat - hladový po úspěchu, ambiciózní a odhodlaný. Svůj talent prokázal v Lize mistrů i v reprezentaci. Věříme, že svá nejlepší léta stráví právě ve West Hamu. Dáme mu nějaký čas, aby si tu zvykl, doufám že i díky pomoci Tomáše Součka z něj bude velký přínos pro náš klub," dodal kouč.

Coufal přišel do Slavie předloni v létě z Liberce a se sešívanými získal dva české tituly. Zároveň si zahrál i Ligu mistrů. V létě prodloužil s pražským týmem smlouvu do roku 2024, po středečním vyřazení v play off Ligy mistrů na hřišti Midtjyllandu ale tým českého mistra opustil.

Reklama

Související témata: