Hlavní obsah

Abramovič chce zlomit Liverpool rekordní nabídkou za Torrese

LONDÝN

Anglická Chelsea touží po španělském kanonýrovi Fernandu Torresovi a hodlá vytáhnout rekordní sumu z klubové pokladny. Když Liverpool odmítl nabídku ve výši 40 miliónů liber, vedení Chelsea ji navýšilo o dalších deset miliónů. Celkem je tedy ve hře v přepočtu 1,5 miliardy korun. Tolik ještě Londýňané nikdy nezaplatili...

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Liverpoolu Fernando Torres

Článek

Liverpoolští nedávno prohlásili, že smetou ze stolu každou nabídku na přestup novopečeného mistra světa. Jenže toto vyhlášení bere majitel Chelsea Roman Abramovič jen jako drobnou překážku ve snaze získat vytouženou posilu před začátkem nové sezóny. „První nabídku odmítli, uvidíme, co se stane, až na stole přistane 50 miliónů liber,“ uvedl pro deník Sun zdroj ze Stamford Bridge.

Abramovič je nyní na dovolené, dva týdny strávil na mistrovství světa v Jižní Africe, kde se Torres nepředstavil v nejlepším světle. Po zranění se nedostal do obvyklé formy a herně paběrkoval. Nicméně Abramovič přesto dále testuje odhodlání Liverpoolu udržet svou hvězdu zvyšováním již tak závratné sumy. Je přesvědčen, že vysoká nabídka přesvědčí klub, který se nedokázal probít ani do předkola Ligy mistrů a má poměrně výrazné dluhy.

Torres přišel do Liverpoolu před třemi lety z Atlétika Madrid, anglický celek za něj tehdy vysázel 21,5 miliónu liber, finanční zhodnocení by tedy bylo více než slušné. Španělský fotbalista nechtěl během mistrovství světa hovořit o své budoucnosti, až nyní se ve Španělsku sešel s novým koučem Royem Hodgsonem a šéfem klubu Christianem Purslowem. Oba netrpělivě čekají na Torresovo definitivní vyjádření, ten s ním ale nijak nespěchá.

Na přestupovém trhu se rozhlíží i Liverpool, z Nice chce přivést útočníka Loic Remyho, který je označován za jednoho z nejúžasnějších talentů ve Francii. Třiadvacetiletý Remy k tomu v Sunu poznamenal: „Liverpool je legendární klub. Myšlenky na to, že v něm budu nastupovat a hrát, jsou vzrušující.“

Reklama